Zondag Bakdag: Chocoladetaart met aardbeien

Hello! Eindelijk nog eens tijd voor een zondag bakdag. Tussen alle drukte door lukte het me even niet om nog eens iets lekkers te bakken. Shame on me. Ale ja, ik mag niet echt ‘shame on me’ zeggen want soms moet ik écht leren chillen en leren dat het niet het einde van de wereld is als we eens een weekje overslaan met ‘Zondag Bakdag’. Genoeg gebakjes om jullie zondag bakdag mee door te brengen te vinden op Ascookedbyginger.com, toch?

Nu zit het zo dat ik jullie toch heel graag elke week opnieuw blij maak met een lekker gebakje. Dus vandaag, op deze toffe zondag, heb ik een lekker taartje voor jullie, eentje dat boordevol chocolade zit. Hmmmm!

Benodigdheden:

230 g mariakoekjes

100 g boter + 40 g boter

300 g pure chocolade

400 ml slagroom

250 g aardbeien

brésiliennenootjes

Bereiding:

Verwarm de slagroom in een steelpan, maar breng niet aan de kook. Haal van het vuur vlak voor het begint te koken en voeg dan de chocolade toe. Roer totdat de chocolade volledig gesmolten is. Meng tot een egale massa. Voeg 40 g boter toe en smelt deze er ook onder. Laat volledig afkoelen en ga regelmatig roeren.

Mix de mariakoekjes in de blender tot fijne kruimels. Smelt de 100 g boter en voeg deze toe aan de kruimels. Meng goed en stort dit dat in de taartvorm. Druk goed aan met je handen totdat het deeg gelijk verdeeld is. Zet dit in de koelkast.

Wanneer de vulling is afgekoeld, snijd je de aardbeien in schijfjes. Verdeel deze allemaal over de bodem. Ze mogen overlappen met elkaar. Giet er de ganache over, die nu dikker geworden is door af te koelen. Strooi er een handvol brésiliennenootjes over en laat een nachtje opstijven in de koelkast.

Laat het smaken!

Laurence

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.