Pizza met spek, patatjes en een spiegelei

Pizza met spek, patatjes en een eitje. Kan het nog Vlaamser? Welllll, ik had er ook boerenworst op kunnen leggen, maar dat deed ik dus niet 😉 Ik legde in plaats daarvan Lombo Tagliatelle van Rosso Dell’Angelo op de pizza, om het dan toch die Italiaanse toets te geven die een pizza verdient. Het is trouwens een merk dat ook heerlijke hammetjes, salami’s en andere hapjes voor een ultiem borrelmoment in de aanbieding heeft. Allemaal te vinden bij Delhaize.

Dit spek is ideaal om in je pasta of salade te doen, maar dus ook voor op je pizza. Goedgekeurd door husband en mezelf, natuurlijk. Want wij laten een kans om van pizza te proeven niet snel liggen. Ik deed ook tomatensaus op de pizza, maar je kan zeker ook kiezen voor een ‘naked pizza’ en er dus geen tomatensaus op doen maar gewoon een beetje olijfolie op de bodem smeren vooraleer je er alle ingrediënten oplegt. Naar keuze!

Benodigdheden, voor 1 pizza:

Deeg: 125 g bloem, snuf zout, 1/2 el olijfolie, 1/4 tl droge gist, 75 ml water

Tomatensaus: 1/2 blik tomaten, 1/2 blikje tomatenpuree, 1 teen look, peper, zout, basilicum, oregano

1 ei

2 patatjes, vastkokend

1/2 pakje Lombo Tagliatelle van Rosso Dell’Angelo

1 lente-ui

1 bol mozzarella

Bereiding:

Meng voor het deeg alle droge ingrediënten en voeg dan het water toe. Kneed met de keukenmachine of met je handen tot een soepel deeg. Laat afgedekt een klein uurtje rijzen.

Ondertussen maak je de tomatensaus zodat deze ook nog kan trekken. Verhit een scheut olijfolie en stoof er de versnipperde teen look in aan. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken en voeg dan het tomatenblik toe. Spoel het blik uit met een scheutje water en voeg dit ook toe aan de saus. Kruid met peper, zout, oregano en basilicum. Wanneer de saus kookt, zet je het vuur lager en laat je het zo’n 20 minuten pruttelen. Nadien mix je de saus volledig glad.

Schil de patatjes en snijd in schijfjes. Stoom deze gaar in de microgolfoven. Ik doe dit door de schijfjes aardappel in een kommetje te doen met een scheutje water bij en afgedekt een 7 tal minuten in de microgolfoven te zetten. Je kan ook de patatjes beetgaar koken en dan in schijfjes snijden.

Rol het pizzadeeg uit op een bebloemd werkvlak tot een mooie, ronde pizza. Smeer enkele eetlepels tomatensaus erover uit en leg daarop de patatjes, de spekreepjes (de Lombo Tagliatelle) en de lente-ui. Verdeel er de mozzarella over en laat in het midden een gaatje om het ei in te breken, maar doe dit nog niet.

Zet de pizza 8 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C. Haal de pizza er uit, breek het ei in het kuiltje en zet nog eens 7-8 minuten terug in de oven.

En dan nu: ETEN!

Smakelijk,

Laurence

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.