Stoofpotje met kippenbouten en linzen

Zoals ik maandag in de vorige blogpost al zei, doe ik regelmatig van receptontwikkeling voor bepaalde producten. Dit gerechtje is het tweede recept dat ik ontwikkelde voor de fonds van Lacroix. Opnieuw, geen reclame, gewoon een fijne samenwerking waarbij ik fier ben op het resultaat en dit graag met jullie wil delen.

En… Een goed kippenboutje, dat kan toch ook heerlijk smaken. Het is echt lekker in combinatie met deze dikke saus, die bijna een soep te noemen is. Echt een term valt er niet op te plakken, buiten deze: Lekker!

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 grote kippenbouten

4-5 grote tomaten + 1t een look, oregano, rozemarijn, basilicum, scheutje rode wijn

200 ml bio gevogelte fond van Lacroix

150 g groene linzen

2x een handvol spinazie

Verse peterselie

1 teen look

1 limoen

Peper, zout, olijfolie, boter

Bereiding:

We beginnen met het maken van de tomatensaus en het koken van de groene linzen. Doe de 150 g linzen in een kookpot met 300 ml water. Breng aan de kook en haal van het vuur wanneer het water volledig opgenomen is door de linzen (laat de deksel op de pot).

Snijd de tomaten in blokjes. Snipper de teen look fijn en stoof aan in een flinke scheut olijfolie. Voeg na een minuutje de tomatenblokjes toe. Bak aan en blus met rode wijn (een half glas ongeveer). Kruid met peper, zout, oregano, basilicum en rozemarijn. Laat een tiental minuten pruttelen op middenlaag vuur en mix dan tot een dikke saus.

Kruid de kippenbouten stevig met peper en zout. Verhit in een grote pot op het vuur een flinke scheut olijfolie en een klont boter. Korst vervolgens de kippenbouten hierin aan. Bak ze tot ze een mooie goudbruine korst hebben. Wanneer dit het geval is, haal je de bouten uit de pot en voeg je er de versnipperde teen look aan toe.

TIP: Als je boter en olie een beetje verbrand is van het bakken van de kip, giet je het uit de pan en doe je er nieuw vetstof in (enkel olijfolie).

Als de teen look een minuutje in de pot zit, blus je het geheel met de gevogelte fond. Voeg meteen hierna ook de tomatensaus toe. Meng en leg de kippenbouten er terug in. Laat zo’n 25 minuten pruttelen op middenlaag vuur.

Haal de linzen van het vuur. Wanneer de kip 25 minuten opgestaan heeft, voeg je de linzen en de spinazie toe. Laat nog een vijftal minuten mee pruttelen en dien het gerecht dan op.

Werk af met verse peterselie, een beetje limoensap en eventueel nog wat peper.

Dien op met geroosterd ciabattabrood.

Laat het smaken!

Laurence

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.