2x een lekker hapje met vijgenconfituur

We gaan eerlijk zijn… Het plan was om van die titel ‘3x een lekker hapje met vijgenconfituur’ te maken, maar een mens kan al eens iets aan de hand hebben in de keuken. Sta me toe het uit te leggen… Heb je ze al eens gezien, die lekkere krokante camembert kroketjes? Gepaneerde stukjes camembert die mooi goudbruin en krokant zijn langs buiten en heerlijk smeuïg en smeltend van binnen. Ik heb ze al eens gezien, maar niet hier in mijn keuken alvast. Wat een catastrofe. Praktisch heel mijn keuken hing vol met gesmolten camembert en het enige waar ik mee overbleef waren lege half open ‘kroketten’. Dikke PEUT dus. Op naar de andere twee hapjes, die zijn wél geslaagd!

Ik kreeg recent een potje vijgenconfituur van Delhaize. Ik dacht.. Lekker voor in zoete gerechtjes, MAAR eigenlijk ook echt in hartige hapjes. Vandaar mijn idee om er eens iets anders mee te doen. Komt ie!

1.Bruschetta met vijgenconfituur en rauwe ham

Wat heb je nodig?

Ciabattabrood, vijgenconfituur, pakje rauwe ham, handvol pijnboompitten en handvol parmezaan schilfers, peper.

Wat moet je doen?

Snijd het brood in schijfjes, smeer ze in met olijfolie en grill ze kort in een pan of in de oven. Rooster ondertussen de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. Smeer een theelepel confituur op het broodje, leg daarop de ham en werk af met parmezaanschilfers en pijnboompitten. Werk af met peper. Een lekkere combinatie tussen zoet en zout!

2. Een lepeltje met rucola en geitenkaas

Wat heb je nodig?

Handvol rucola, walnoten, geitenkaas, vijgenconfituur, peper, olijfolie

Wat moet je doen?

Neem er toffe serveerlepeltjes bij. Snijd de rucola een beetje kleiner, doe in een kommetje en voeg er wat olijfolie aan toe. Vul de lepeltjes hiermee. Snijd de geitenkaas in blokjes en verdeel. Gebruik er ongeveer 2 per lepel. Snijd de walnoten grof en verdeel ook over de hapjes. Werk af met een toefje vijgenconfituur en peper.

Voila, heel simpel en heel lekker!

Fijne feesten!

Laurence

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.