Kerstmenu – Hapje: Spinazie hummus

Zo van tijd tot tijd vraag ik eens aan jullie wat jullie graag op de blog willen zien. Dat deed ik deze keer ook voor mijn kerstmenu. Wat willen jullie zien voor kerst? Er kwamen veel verschillende suggesties voorbij en ik heb het merendeel ervan proberen te verwerken in mijn menu voor de 2018 eindejaarsfestiviteiten. Vis, zeevruchten, veggie, gezond,… Het passeerde allemaal de revue, zo ook de vraag: Wil je eens een andere soort hummus maken? Zo gezegd, zo gedaan! Mijn eerste hapje voor Kerstmis dit jaar: Spinazie hummus.

IMG_3568-2

Hummus is altijd leuk om gewoon zo op je tafel te zetten tijdens het aperitief. Wat wortel- en/of komkommersticks en crackers en je hebt meteen een lekkere bite voor bij dat eerste glaasje bubbels. Zo hebben je gasten al iets om te knabbelen terwijl jij je volgende hapjes klaar maakt.

Psst, houd de blog in de gaten, want ik heb nog twee super toffe hapjes voor jullie klaar staan. Maar voor nu, veel hummusplezier!

Benodigdheden:

1 blik kikkererwten (130 g uitgelekt gewicht)

1 el tahin (neem een halve als je niet wilt dat dit te zeer door smaakt)

grote handvol verse spinazie

olijfolie & lookolie

peper, zout

sesamzaadjes

IMG_3577-2

Bereiding:

Laat de kikkererwten uitlekken en voeg toe aan de foodprocessor. Voeg daar meteen ook de tahin en spinazie aan toe en begin met een flinke scheut olijfolie. Mix mix mix! Als je mengsel niet smeuïg wordt, voeg je extra olijfolie toe. Kruid af met peper en zout.

Doe de hummus in een mooi schaaltje en werk af met een scheutje lookolie en sesamzaadjes.

TIP: Ik gebruik niet snel rauwe look in mijn keuken omdat ik dit te agressief vind en veel mensen (incl mezelf) last krijgen van hun maag nadien. Je gasten hebben nog een hele menu te gaan en ik heb persoonlijk graag dat ze zich goed voelen en ervan kunnen genieten 😉 Daarom gebruik ik lookolie, dit is een beter verteerbaar alternatief.

Smakelijk!

Laurence

IMG_3575-2

2 gedachtes over “Kerstmenu – Hapje: Spinazie hummus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.