Curry van zoete aardappel, linzen en lams

Lamsvlees… Je hebt er voor- en tegenstanders van. Los van de hele ‘to be veggie or to not be veggie’ discussie, wil ik het even over lamsvlees hebben. Ik eet inderdaad regelmatig vegetarisch en je vindt hier een heleboel veggie recepten terug, maar 100% vegetariër ben ik niet. Ik eet dus af en toe lamsvlees en ik vind het ook echt lekker, maar die mening deelt niet iedereen met mij. In mijn gezin speelt er al verdeeldheid: vijf voor en twee tegen. Ieder zo zijn ding, hé 😉 Ik eet het liefst een kroontje of een filet. Gehakt kan me af en toe ook smaken, maar het is wel straf van smaak en ook relatief vettig. Niet iedereen zal er fan van zijn, maar ik heb het in deze curry gebruikt en het is echt superlekker. Samen met de linzen en de zoete aardappel is het een echte smaakbom.

Ben je vegetarisch of lust je echt geen lams, kan je ofwel het vlees weglaten aangezien de linzen qua smaak, textuur en voedingsstoffen de rol van het vlees wel kunnen overnemen ofwel kies je voor een ander soort gehakt bv kip of runds.

Ik vind het alvast een ideaal stoofpotje voor een koude en regenachtige avond. Het ziet er wel niet uit, maar het is echt heerlijk comfortfood!

IMG_2627-2

Benodigdheden, voor 2 personen:

250 g lamsgehakt

1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes

1 blik linzen (240 g uitgelekt gewicht)

handvol verse peterselie, versnipperd

1 blik kokosmelk

peper, zout, curry, paprikapoeder, kurkuma, komijn

Bereiding:

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote wokpan en voeg er de kruiden aan toe. Gebruik ongeveer 1 tl currypoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkuma en 1/2 tl komijn. Voeg vervolgens het lamsgehakt toe en bak rul. Haal het vlees eruit, voeg eventueel wat extra olie toe, maar dit is normaal gezien niet nodig en voeg de zoete aardappel toe. Zet de deksel even op de pan en laat de zoete aardappel op laag vuur zo’n 6-7 minuten garen. Voeg nadien de linzen toe, samen met de kokosmelk en de peterselie. Kruid bij met peper en zout. Laat een vijftal minuten pruttelen en voeg dan het lamsvlees terug toe. Laat het geheel nog zo’n tien minuten verder pruttelen op laag vuur.

Kook ondertussen de rijst. Wanneer deze gaar is, dresseer je de borden.

Heerlijk, een grote kom comfortfood.

Groetjes,

Laurence

IMG_2639-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.