Courgettenoedels met vijgen en een sausje van gorgonzola en champignons

Hallo allemaal! Hier ben ik weer met een gerechtje met courgettenoedels. I hear ya, wééral, MAAR deze is echt zo lekker. En als het lekker is, kan ik het jullie toch niet ontzeggen, hé?

Ik kreeg een berichtje ‘vijgen en roomsaus? huh?!’. KLOPT, vijgen en roomsaus. Het klinkt allemaal een beetje vreemd, maar dit gerechtje is echt lekker. Bij één van mijn brainstormsessies vond ik dat het eens tijd werd om een romig sausje te combineren met de courgettenoedels. Het is eens iets anders, hé. Aangezien courgette niet super veel smaak heeft, is het belangrijk dat je het altijd combineert met iets dat goed door smaakt. Deze keer ging ik voor gorgonzola. Een kaas die ik persoonlijk graag eet, maar waar niet iedereen fan van is. Ik vermoed door de schimmel. Ik vind het alvast een topper en met de juiste hoeveelheden, kan het echt een leuke smaak aan je gerecht geven. Dat deed ik dus bij dit gerechtje. Lekker, hoor!

IMG_2645-2

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 courgettes

250 g champignons

200 ml light room (ik gebruik lactosevrije om het wat makkelijker verteerbaar te maken)

1 glas witte wijn

80-100 g gorgonzola (of naar eigen smaak, voeg beetje bij beetje toe en proef steeds)

peper, zout, oregano, basilicum, tijm, bieslook (allemaal gedroogd)

2 vijgen

handvol hazelnoten

IMG_2656-2

Bereiding:

Spiraliseer de 2 courgettes en zet de noedels apart. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot. Voeg er goed veel gedroogde bieslook aan toe (ik gebruik dit als vervanger van sjalot omdat ik geen ui eet, maar voel je vrij om dit dus door een sjalotje te vervangen). Voeg de champignons, die je in blokjes gesneden hebt, toe en bak aan. Kruid stevig met peper en zout. Voeg na een vijftal minuten de witte wijn toe en laat de alcohol uitkoken. Voeg vervolgens de room toe en laat kort koken voordat je het vuur lager zet. Voeg peper, zout, oregano, basilicum en tijm toe. Meng, breek de gorgonzola in stukjes en voeg toe. Laat smelten en laat de saus dan op laag vuur verder pruttelen. Snijd de vijgen in schijfjes en de schijfjes vervolgens in twee en snijd de hazelnoten grof.

IMG_2663-2

Voeg de courgettenoedels toe aan de saus en meng. Laat even warm worden, maar niet te lang want dan verliezen je noedels te veel water en wordt de saus te loperig. Verdeel over twee diepe borden en werk af met de vijgen en de hazelnoten.

Lekker, lekker!

Smakelijke groeten,

Laurence

IMG_2659-2

3 gedachtes over “Courgettenoedels met vijgen en een sausje van gorgonzola en champignons

  1. Wat een prachtige blog en het lijkt mij heerlijk en wat een mooie foto’s ook zeg 😉 echt mooi gedaan.ik heb ook een aantal recepten bij mijn menu staan neem je ook een kijkje.Fijne dag liefs ☀️☀️☘fijne dag

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.