Overnight Oats – Worteltaart

Velen van jullie zullen de overnight oats al kennen, anderen dan weer niet. Ik hoor mensen af en toe eens klagen over het feit dat ze graag ’s morgens havermout eten, maar geen tijd hebben om dit klaar te maken. Sommigen eten het ook het liefst koud en tegen dat je ’s morgens je pap gekookt hebt en dan weer hebt laten afkoelen of als je zou moeten wachten tot de havermout al het vocht heeft opgenomen zonder het te verhitten… Tja, dan ben je inderdaad wel een beetje te laat op je werk.

Dé perfecte oplossing hiervoor zijn de overnight oats. Havermoutpap die je ’s avonds klaarmaakt voor de ochtend nadien. Laat het me je vertellen, je kan helemaal los gaan met combinaties. Verschillende soorten fruit, toppings, kruiden, noten, zaden en pitten. Keuze te over! Eén van mijn favorietjes? Deze worteltaart havermout. Hmmm!

IMG_5081

Benodigdheden, voor 2 personen (tenzij je een grote eter bent ’s morgens):

60 g havervlokken

200 ml melk naar keuze

1 grote wortel, geschild en geraspt

1 tl kaneel

1/2 tl koekkruiden (speculaaskruiden)

1 geplette banaan

1 el ahornsiroop

IMG_5084

Bereiding:

Eens je dit proces in de vingers hebt, gaat het allemaal veel sneller gaan en ga je ’s morgens zo blij zijn dat je een gezond, vullend en voedzaam ontbijtje hebt klaarstaan.

Doe de geplette banaan in een mengkom en voeg de geraspte wortel toe. Voeg de kaneel, koekkruiden en ahornsiroop toe en meng. Voeg de havervlokken toe en meng alles nog eens goed onder elkaar. Giet de melk erbij, roer er even door, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast tot de volgende ochtend.

IMG_5082

’s Morgens gaat dit allemaal een mooi en lekker papje geworden zijn. Je kan het zo eten, maar het is ook leuk om het nog af te werken met bijvoorbeeld walnoten, enkele schijfjes banaan en een lepeltje Griekse yoghurt.

Op een gezonde start van de dag!

Laurence

IMG_5083

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.