Courgette frietjes met kipbrochette en tzatziki

Een tijdje geleden hield ik restjesweek. Daar vertel ik jullie binnenkort meer over, maar het komt er op neer dat ik vond dat ik teveel boodschappen deed. Ik kocht altijd maar bij en bij en mijn berging en diepvries geraakten maar voller en voller en ik moet bekennen dat ik ook af en toe wat moest weggooien uit de koelkast. Tijd om die restjes op te maken. Ik sloeg dus een weekje mijn inkopen over (moeilijk voor een goed georganiseerde foodblogger) en gebruikte enkel voeding die ik in huis had.

Eén van de gerechtjes die daaruit geboren werd, is deze. Een fris, zomers, gezond en lekker gerechtje. Courgette is zo’n dankbare groente. Ze blijft lang goed, past bij heel veel en je kan er veel verschillende zaken mee doen. Spiraliseren en als pastavervanger gebruiken, in blokjes aanstoven voor in de wok, grillen als side dish, in de soep doen én… Frietjes van maken. En frietjes maken, dat deed ik!

IMG_7097

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 courgette

2 eieren

paneermeel

bloem

2 kipfilets

1 citroen

peper, zout, oregano, basilicum

olijfolie

1 potje Griekse yoghurt

1/4 komkommer

IMG_7100

Bereiding:

Was de courgette en snijd hem in frietjes. Haal deze eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel waar je ook oregano en wat zout aan toegevoegd hebt. Leg de frietjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de kip in blokjes en doe deze in een mengkom. Voeg het sap van 1/2 citroen toe en een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper, zout en basilicum. Meng goed en steek de blokjes op stokjes.

IMG_7101

Zet de frietjes 20 minuten in de oven. Hussel ze na 10 minuten even door elkaar.

Wanneer de frietjes nog 10-15 minuten in moeten staan, verhit je de grillpan en grill je de brochettes. Zorg ervoor dat ze overal mooie goudbruine streepjes hebben en zet het vuur dan iets lager zodat ze volledig kunnen garen. Op een kleine tien minuten zouden ze gaar moeten zijn, afhankelijk van hoe dik je blokjes waren.

IMG_7099

Doe je yoghurt in een kommetje en snijd de komkommer in hele kleine blokjes. Voeg deze toe aan de yoghurt, samen met het sap van 1/2 citroen, een scheutje olijfolie, peper, zout en oregano.

Serveer alles op een grote schotel en dan: aanvallen!

Smakelijk,

Laurence

IMG_7104

5 gedachtes over “Courgette frietjes met kipbrochette en tzatziki

  1. Heb je olie over de courgette frietjes gesprenkeld of niet? En zou je bakken in de oven een gezondere manier vinden dan frituren? Heb ik namelijk nog nooit geprobeerd en I think I’m ready for a challenge!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.