Toscaans brood – 4x anders

Hebben jullie al gehoord van ‘Cook & Bake‘? Nee? Ik kende het ook nog niet, tot nu… Het is een merk dat in het leven geroepen werd voor consumenten. Het brengt de kwalitieve producten waar échte bakkers mee werken rechtstreeks tot bij de consument. Want ook wij hebben recht op kwalitatief waar om mee te bakken. Hét ideale concept dus voor de thuisbakkers onder ons, waaronder mezelf. Je kan er echt alles krijgen dat je nodig hebt om mee te bakken. Bloem, suikers, bakmateriaal, rolfondant, chocolade,.. maar ook all-in mixen voor brood, taartbodems, koekjes, wafels,… Noem maar op!

IMG_7340

Ik maak natuurlijk graag alles helemaal zelf, maar de all-in mixen vind ik wel heel handig voor bvb feestjes. Lees: Wafelfuif! EN voor brood… Ik heb al meerdere keren brood proberen te bakken, maar een held ben ik er niet in. Ik ben niet te beroerd om dat toe te geven. Het is niet voor niets dat er hier geen brood te vinden valt op de blog 😉

Toen Cook & Bake me voorstelde de broodmix voor Toscaans brood te proberen, was ik daar wel voor in. Zou het me deze keer eindelijk dan eens lukken? Als je alleen nog water moet toevoegen, dan kan het toch niet misgaan? Hoop ik? Toch?

IMG_7329

Je kan de mix gebruiken in de broodmachine maar ook gewoon in de oven. Wat handig is aangezien ik geen broodmachine heb. In principe moet je gewoon water bij de mix doen. Op de verpakking staat duidelijk aangegeven hoeveel water je bij hoeveel bloem dient te doen en de stappen die je moet ondernemen. Als je volgt wat er staat dan… Jawel, krijg je een volledig geslaagd brood! Joepie! Eindelijk!

IMG_7342

En wat is dat brood lekker! Met gedroogde tomaten, gedroogde pepers en allerlei Italiaanse specerijen is het een broodje dat niet alleen heerlijk ruikt, maar ook heerlijk smaakt. Ik heb me er stiekem erg aan overeten. Ter mijn verdediging: Bestaat er iets beter dan de geur en smaak van versgebakken brood? Niet dus!

Ik maakte er alvast vier heerlijke boterhammen mee. Het moet niet altijd kaas en hesp zijn, hé. Vandaag gaan we voor een creatieve boterham!

IMG_7337

Benodigdheden:

Combinatie 1: Rabarber-aardbei confituur, camembert, rucola, aardbeien, walnoten, balsamico-crème

Combinatie 2: Ricotta, olijfolie, peper, zout, oregano, parmaham, vijgen, pijnboompitten, honing

Combinatie 3: Camembert, mango, munt, amandelen, honing, peper

Combinatie 4: Nectarine, feta, olijven, pecannoten, balsamico-crème

IMG_7335

Bereiding:

Voor elk van de vier combinaties geldt het principe dat je gewoon je boterham moet beleggen. Dat is vrij simpel. Beleg de boterham zoals je wilt en in welke volgorde jij denkt dat het beste is. Laat je creativiteit de vrije loop om ze er zo mooi mogelijk uit te laten zien! Je eten smaakt altijd beter als het er lekker uit ziet.

IMG_7338

Voor de combinatie met de ricotta, moet je de 2 el ricotta mengen met een scheutje olijfolie, peper, zout en oregano. Even met de vork loskloppen en op je boterham smeren.

Waar zitten die brood-fans? Allen naar Cook & Bake. De kwaliteit van bij de bakker bij jou thuis!

Smakelijke groeten,

Laurence

IMG_7341

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.