Wrap met vegetarische balletjes

Hallo allemaal! Waar zitten die wrap-fans? Ik moet zeggen dat ik het zelf zeer weinig eet. Vroeger, toen ik op kot zat, stond het wel regelmatig op het menu omdat het gewoon gemakkelijk is. Kip bakken, looksausje op je tortilla, kip erbij, groentjes erbij, oprollen en klaar. Tegenwoordig eet ik het bijna nooit meer. Geen idee waarom, want af en toe kan het wel smaken. Het is zelfs zo erg dat ik in de berging op zoek ging naar een pak en het al meer dan een jaar vervallen was, oepsieeee! Ik ging dus maar snel een nieuw pak halen voor dit gerecht 😉

IMG_7222

Eerst was ik van plan om dit gerecht met wortelwraps te maken. Wortelwraps, poging 28916481569. And again: FAIL! Dus besloot ik ze te maken met gewone wraps, want dat smaakt gewoon altijd.

Ik gebruikte voor de vulling de vegetarische balletjes van Delhaize.  Deze bestaan uit tarwe- en soja-eiwitten en verschillende groentjes zoals wortelen, doperwtjes en paprika. Ik moet zeggen, ik sta zeer sceptisch tegenover vleesvervangers. Ik eet vaak vegetarisch, maar niet vaak vleesvervangers, maar deze balletjes konden mij (en husband) wel bekoren. Ze zijn echt lekker van smaak. Ik zou ze zo ook bij het aperitief durven serveren met een lekker dipje bij. Verrassend lekker dus.

IMG_7223

Zullen we even kijken wat ik ervan gemaakt heb? Ik maakte alvast 2 verschillende wraps, beiden even lekker!

Benodigdheden, voor 2 wraps:

1 pakje vegetarische balletjes van Garden Gourmet, te verkrijgen bij Delhaize

2 tortillavellen (of wie er wél in slaagt: homemade wortelwraps)

wortel

komkommer

lente-ui

rode kool

rode paprika

Saus 1 – hummus: 1/2 blik kikkererwten, 1/2 el tahin, 1 el citroensap, scheut olijfolie, peper, zout, komijn.

Saus 2 – yoghurt dip: 2 el Griekse yoghurt, olijfolie, 1 el citroensap, peper, zout, oregano

IMG_7221

Bereiding:

Bak de balletjes aan, dit duurt zo’n 5 minuten. Snijd ondertussen je groentjes. Ik sneed van de wortel en komkommer slierten met de dunschiller. De paprika en rode kool sneed ik in dunne slierten en de lente-ui in schijfjes.

Voor de hummus mix je alle ingrediënten samen in de foodprocessor of blender en voor de yoghurt dip meng je gewoon alles met de lepel onder elkaar.

IMG_7218

Verwarm twee tortillavellen een 20 tal seconden in de microgolfoven. Smeer op de ene de hummus en op de andere de yoghurt. Leg er zoveel mogelijk groentjes tussen en vervolgens de balletjes. Rol op en je bent klaar om te eten.

TIP: Om te serveren, vind ik het wel leuk er wat bakpapier en een lintje rond te draaien. Zo zien ze er extra smakelijk uit.

IMG_7220

Snel, gezond, gemakkelijk,… Adjectieven die veel mensen nodig hebben tijdens het koken. Helemaal mee met het leven dus!

Smakelijk,

Laurence

IMG_7219

2 gedachtes over “Wrap met vegetarische balletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.