Ovenschotel met courgette, rundsgehakt en kaas

Ohhh, lasagne! Zo’n hartverwarmend, troostend, heerlijk gerecht. Echte comfortfood, toch? Zeker de klassieke lasagne bolognese, nomnom. Dat we kunnen vaststellen dat het lekker is, dat klopt. Dat we kunnen vaststellen dat het gezond is, dat klopt iets minder. Het is een vrij zwaar gerecht met pasta, bechamelsaus en gehakt. Waardoor het niet meteen tot de categorie ‘healthy food’ behoort. Gelukkig kunnen we er een soortgelijke, gezondere versie van maken die wat minder zwaar is. Moet je je lasagne nu altijd door deze vervangen? Nee, hoor. Maar hem af en toe afwisselen met de gezondere variant, kan zeker geen kwaad. Ik beloof je dat het lekker is.

IMG_3998

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 grote courgettes

500 g rundsgehakt

200 g geraspte emmentaler (Dilea heeft lekkere lactosevrije)

4 tomaten

scheut rode wijn.

1 sjalot

peper, zout, tijm, basilicum, oregano

olijfolie

IMG_3999

Bereiding:

Snijd met de dunschiller lange plakken van de courgette en zet apart. Vervolgens gaan we de tomatensaus maken. Snijd de tomaten in kleine blokjes en snijd de sjalot fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en stoof de sjalot aan. Wanneer deze glazig is, voeg je het gehakt toe. Bak dit aan tot het bijna gaar is en giet er dan de rode wijn bij. Laat deze uitkoken en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper, zout, tijm, basilicum en oregano. Breng aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat zo’n 20 minuten pruttelen. Zorg ervoor dat je een dikke saus hebt. Bind hem eventueel in als hij te loperig is.

IMG_3997

Neem er een ovenschotel bij en doe er een paar druppels olijfolie in die je uitsmeert. Leg daarop een laag van de courgettelapjes. Daarop doe je flink wat saus en daarop strooi je dan weer royaal de kaas uit. Daarna leg je weer een laagje courgette, dan saus en dan kaas. Zorg dat je eindigt met de kaas.

Zet het geheel 30 minuten in de oven.

Smakelijk!

IMG_3995

 

2 gedachtes over “Ovenschotel met courgette, rundsgehakt en kaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.