Energy balls met cacao en walnoten

Mijn snacks bestaan voornamelijk uit fruit en rijstwafels en als ik er niet aan kan weerstaan… uit een stukje chocolade of iets anders zoet. Maar zo af en toe mag het ook wel eens een keertje iets anders zijn, vind ik. Een homemade granenreep, stukje bananenbrood OF.. Energy Balls. Klinkt toch gewoon al stevig, niet?

Er bestaan echt duizenden recepten om energy balls te maken. Op basis van dadels, banaan of havermout. Met amandelboter, pindakaas of honing. Met noten, zaden, gedroogde vruchten, kokos,… Het is een snack waar je heel erg veel mee kan experimenteren. Leuheuk! Want experimenteren, dat doen we graag. Zorgt experimenteren voor de nodige fails? Ja! Zijn er al meermaals verschillende energy balls in de vuilbak beland? Ook ja! Maar die ene keer dat ze dan echt goed zijn, ja dan maakt het dat toch allemaal gewoon weer goed, hé. Hier komen ze!

IMG_3271

Benodigdheden, voor ongeveer 12 balletjes:

140 g dadels

40 g rozijnen

80 g walnoten

100 g amandelmeel

2 el cacao

2 el melk naar keuze

snuf zeezout

Afwerking: ongeveer 40 g amandelen

IMG_3269

Bereiding:

Ontpit de dadels en doe ze samen met de rozijnen in koud water. Laat de dadels en rozijnen zo’n uurtje weken. Zo worden ze zachter en krijg je een smeuïger geheel dat makkelijker door de foodprocessor zal gaan.

Doe de dadels en rozijnen in een foodprocessor (zonder het water!) en mix tot een dikke pasta. Doe dit geheel in een kom en voeg de melk, het cacaopoeder het amandelmeel en zeezout toe. Pulseer de walnoten in de foodprocessor tot kruimels (niet volledig tot meel pulseren) en voeg dit ook toe. Kneed met je handen tot één geheel. Doe de amandelen ook in de foodprocessor en pulseer tot grove kruimels.

IMG_3272

Doe de kruimels op een bordje. Rol balletjes van het dadelmengsel en haal door de amandelkruimels. Bewaar de balletjes in de koelkast. Ze blijven ongeveer een weekje goed als je ze in de koelkast bewaard.

Voila, een handige, voedzame en vullende snack voor on the go!

IMG_3270

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.