Zondag Bakdag: Bananentaart met slagroom

Een tijdje geleden vroeg ik via mijn Instagram stories welke gebakjes jullie graag zouden willen zien. Iemand vroeg me om een taart te maken met fruit. Ik dacht: dat kan ik. Et voilà, een lekkere bananentaart, een beetje anders dan we haar gewoon zijn, maar zeker zo lekker. De husband is geen fan van bananen, dus hij heeft hem niet kunnen goedkeuren, maar ik wel en ik stem voor! Bij deze: Bananentaart met lekker veel slagroom afgewerkt met een berg chocoladekrullen. Iemand een stukje?

IMG_2540

Benodigdheden:

Voor het deeg:

240 g speltbloem

150 g boter

140 g suiker

10 g water

snuf zout

Voor de bovenlaag:

3 bananen

2 el abrikozenconfituur

1/2 citroen

200 ml slagroom

2 el bloemsuiker

ongeveer 70 g pure chocolade

IMG_2539

Bereiding:

Zeef de bloem boven een grote mengkom en voeg er de suiker en het zout aan toe. Meng en doe er vervolgens de boter (zacht en in blokjes) en het water bij. Kneed tot een bol, wikkel deze in plasticfolie en laat het één uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en leg het in een ingevette bakvorm. Duw een beetje aan en snijd de resterende randjes weg. Je kan de bodem het beste blind bakken (vel bakpapier erop en daarop de bakparels), maar als je dit niet in huis hebt, kan je ook gaatjes prikken in het deeg voor je het in de oven zet. Het deeg gaat dan iets dikker zijn dan bij blind bakken, maar het gaat zeker nog oké zijn. Bak het deeg 15 minuten in de oven.

IMG_2542

Laat de korst volledig afkoelen voordat je de bananen erop legt. Als de korst is afgekoeld, neem je er een steelpannetje bij en doe je er de abrikozenconfituur in, samen met het sap van 1/2 citroen. Smelt op laag vuur en laat een beetje afkoelen. Snijd de bananen in schijfjes (niet te dik) en giet daarover het confituurmengsel. Meng en zet apart.

IMG_2538

Klop nu de slagroom stijf, wanneer deze bijna stijf is voeg je de bloemsuiker toe en klop je het geheel nog wat verder op.

Verdeel de bananenschijfjes over de korst en spatel daarop de slagroom met de pannenlikker. Neem er vervolgens de rasp bij en maak krullen van de pure chocolade door deze simpelweg te raspen. Wanneer je voldoende krullen hebt (dat gaat sneller dan je denkt), strooi je deze royaal over de taart.

IMG_2543

En je taart is helemaal klaar! Bewaar hem zeker in de koelkast zodat de slagroom goed stevig blijft.

Geniet ervan!

IMG_2544

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.