Over de ‘Tarte à Moi’ wedstrijd en wat ik daarmee te maken heb

Zoals ik al had aangekondigd, kunnen jullie je tot 25 maart inschrijven voor de wedstrijd van Tarte à Moi. Wat moeten jullie doen? Een heerlijke taart, koekjes, cakejes of een ander lekker bakseltje verzinnen en hiervan een foto en het recept inzenden via de Tarte à Moi wedstrijdpagina (die vind je hier). Wat kan je winnen? Jouw taart die verkocht wordt binnen het assortiment van Tarte à Moi, exclusief te verkrijgen bij Delhaize, eeuwige roem en een tuinfeest voor 40 personen.

Wat is er nieuw dit jaar? 1) Het moet niet per se om taartjes gaan, het mag ook een ander gebakje zijn. Als het maar lekker is! En 2) Je kan ook iemand anders inschrijven. Ken jij een enorm baktalent? Iemand die altijd de lekkerste paté’kes klaar heeft staan wanneer je op bezoek bent? Dan kan dit wel de persoon zijn die we zoeken en vanaf nu kan je hem/haar ook inschrijven. Gewoon doen!

WAT IS ER NOG HEEL ERG GEWELDIG AAN DEZE WEDSTRIJD?! As cooked by Ginger zit gewoon keihard in de jury. Jawel, ik ben één van de gelukkigen die de inzendingen mag beoordelen én mee met de rest van de jury een winnaar mag kiezen. Ben ik een geluksvogel? Jawel! Ben ik heel blij dat dit het perfecte excuus is om veel taartjes te eten? Ook jawel! Dit moet zowat de meest op mijn lijf geschreven opdracht ooit zijn en ik kan niet wachten tot het zover is.

IMG_2396.JPG
Wie heeft ooit gezegd dat een babybump alleen maar in de weg zit? Ideaal om je taartjes op te zetten, dat is wat ik er van denk 😉

Uit mijn eigen ervaringen weet ik dat het niet altijd even gemakkelijk is om een lekker taartje of gebakje in elkaar te flansen. Er kan al eens het één en ander mislopen. Ik weet niet hoeveel ‘zondag bakdagen’ er op mijn blog staan, maar je kan er zeker van zijn dat er minstens evenveel exemplaren rechtstreeks de vuilbak in beland zijn. Zucht, bakken is dus niet altijd even gemakkelijk, maar wel zo ongelofelijk leuk! Dus waarom je kans niet wagen? Bij deze enkele tips voor je inschrijving.

1. Het oog wilt inderdaad ook wat, maar de mond beslist

Wat ik hiermee wil zeggen? Natuurlijk is het belangrijk dat je taart er lekker uit ziet en dat we door de foto zin krijgen om onze tanden erin te zetten, maar als hij niet lekker van smaakt blijkt te zijn, val je door de mand. Zorg ervoor dat je taart of gebakje bovenal écht lekker is. Zo’n smaak waarvan je tijdens het proeven al met je hoofd van ja begint te knikken en tegen je tafelgenoot ‘hmmm’, echt ‘hmmm’ zegt.

2. Probeer eens een klassieker met een twist

De eeuwige gâteau, daar hebben de meesten van ons het wel mee gehad, maar dat betekent niet dat je niet met fruit, sponscake en crème au beurre kan werken. Probeer het gewoon wat frisser en jonger aan te pakken. Natuurlijk kan je dat ook allemaal achterwege laten en voor iets helemaal nieuw gaan.

3. Loop eens voorbij het Tarte à Moi assortiment in de winkel

Ga eens op onderzoek uit en kijk wat Tarte à Moi in de aanbieding heeft. Zo ga je niet per ongeluk iets maken dat sterk lijkt op iets in het assortiment. Ook zal je zien dat de taarten er super mega homemade uit zien. Artisanaler dan dat gaan ze niet worden. Wat dus betekent dat jouw homemade cake wel eens geweldig goed binnen het assortiment kan passen.

4. Maak het niet te ingewikkeld

Zorg voor een haalbare taart. Je kan een cake insturen met vier lagen die meer op een trouwcake lijkt dan op iets anders, met heel erg veel details, maar is deze ook haalbaar om op grotere schaal te produceren? Ik ben absoluut geen persoon van de business, maar daar zou ik wel even bij stilstaan.

5. Blijf bovenal gewoon jezelf

Jouw karakter in een taart of gebakje gegoten, dat is gebak waar niet naast gekeken (of gegeten) kan worden. Ga voor een gebakje dat he-le-maal jouw ding is!

Zo, bij deze nog heel erg veel succes en ik zal de inzendingen wel zien passeren, hé 😉 Ik kan niet wachten om ze allemaal te overlopen en te zien wat jullie ervan gemaakt hebben.

Misschien tot op de finaledag?

Veel bakplezier,

Laurence

IMG_2394

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.