Op restaurant: ’t Kookpunt

Zoals jullie weten word ik van tijd tot tijd uitgenodigd om een restaurant te reviewen. Wat een privilege, ik weet het! Ik probeer me daar ten zeerste bewust van te zijn, want iedere keer mag ik gezellig met de husband of vrienden, familie, vriendinnen van een lekker etentje gaan genieten. Ik word daar blij van, want ik eet graag. Zo simpel is het. Ik eet graag lekkere dingen en kan er enorm van genieten.

Gelukkig kon je me dan ook noemen toen Peter Nysten van restaurant ‘T Kookpunt in Hasselt me uitnodigde om van hun menu te komen proeven. Even een datum prikken en daar gingen we, meneer de husband en ik, gezellig op restaurant.

IMG_1809
Voorgerecht van de husband, tartaar van tonijn met structuren van rode biet

’t Kookpunt is gelegen in het centrum van Hasselt en bestaat al jaren. Het is een hele tijd terug verhuisd van pand en ik snap wel waarom. Het ligt nu in een groot en heel mooi huis, met hele hoge plafonds en veel ruimte. Er is ook een mooi terras aan waar je in de zomer gezellig kan tafelen. Het is gelegen in een heel rustig zijstraatje waardoor je in alle rust van je lekker eten kan genieten.

Welk eten was dat dan? Wel, ’t Kookpunt houdt van lekker en verfijnd eten en dat is ook wat we kregen. Volg maar even mee.

We gingen voor het kookpuntmenu dat een beetje aangepast werd naar mijn zwangerschapsdieet. Als hapje kreeg ik een kwartelboutje met couscous en munt, vergezeld van een kikkererwtensoepje en mijn gezelschap een mousse van ganzenlever en datzelfde soepje. Een goede start! Zeker het soepje vond ik echt heel lekker.

Het voorgerecht bestond uit een tartaar van tonijn met structuren van rode biet, zoals mijn man had gekregen. Bij mij werd dit vervangen door sushi ’t Kookpunt waar ik stukjes zalmfilet aangeboden kreeg samen met sushi, ingelegde gember, wasabi nootjes en spicy sausjes. Een heel mooi bordje met lekkere smaken!

IMG_1808

Het tussengerecht was voor ons absoluut onze favoriet. Dat was ossenhaas met een schuim van aardappel en zure room met spruitjes en pompoenpitjes. De ossenhaas was zo lekker. Traag gegaard en boordevol smaak. Hmm! Nog eentje aub!

IMG_1810

Als hoofdgerecht stond er Black Angus sukade op het menu met puree van zoete aardappel, crème van pastinaak en portosaus. Voor mij werd dit vervangen door rode poon met een quinoasalade met courgette en paprika. Mijn man ging voor de sukade en deze was perfect gebakken, verder is hij niet zo’n fan van zoete aardappel maar ik vond de puree wel  echt lekker. Ik pikte alvast een paar hapjes uit zijn bord.

IMG_1812

Mijn hoofdgerecht was wat meer aan de simpele kant. De warme quinoasalade was naar mijn mening een beetje flauw en had wat pittiger mogen zijn. De vis en paprikacoulis waren dan wel weer goed van smaak.

IMG_1811

Last but not least, het dessert! Altijd één van mijn favorieten als je verfijnd gaat eten, net zoals de extraatjes die je bij de koffie krijgt. Dat is meestal niet gewoon een typisch koekje bij de koffie, maar altijd lekkere homemade dingen. Geweldig vind ik dat! Bon, terug naar het dessert. Dat was een chocolade biscuit (brownie-like) met sorbet van rode biet en ananas en meringue. Superlekker! Het chocoladecakeje was heel vol van smaak en het ijs was ook echt mijn ding. De meringue was perfect zoals hij moest zijn. Een lekkere combinatie van smaken.

IMG_1813

Bij de koffie kregen we nog een stukje cake, mini crème brulée en een koekje. Yes!

De drank, daar kan ik nog een aantal maanden niet echt over oordelen, natuurlijk, maar de husband was tevreden van zijn wijntjes.

Wij keerden tevreden huiswaarts!

Voor meer info: ’t Kookpunt

2 gedachtes over “Op restaurant: ’t Kookpunt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.