Zondag Bakdag: Blueberry custard pie

Nommm, we gaan nog eens voor een echte taart op zondag bakdag. Vorige week gingen we voor een gezonde energiereep en vandaag gaan we voor een diehard taart met alles erop en eraan. Boter, suiker, pudding. We gaan ervoor! Variatie, noemt men dat dan. Moet kunnen 😉

Ik had nog heel wat bosbessen in mijn koelkast staan. Ik had me de laatste tijd wat overeten in bosbessen en plots had ik er niet meer zoveel zin in, maar ze gewoon weggooien wou ik ook niet doen. Verspilling, daar doen wij niet aan mee. Dus maakte ik er maar een lekkere taart van. Smullen!

IMG_1440

Benodigdheden:

Voor de bodem:

350 g speltbloem (of bloem naar keuze)

1/2 tl (wijnsteen) bakpoeder

120 g boter

1 zakje vanillesuiker

2 el suiker

1 ei

snufje zout

IMG_1438

Voor de vulling: 

1 ei

200 ml volle room

120 g suiker

1 zakje vanillesuiker

1 el bindmiddel

300 g bosbessen (belangrijk: zorg ervoor dat ze heel vers zijn en haal de platte eruit, deze gaan anders een gek smaakje aan je gebak geven)

IMG_1436

Bereiding:

Maak eerst de bodem. Zeef de bloem en meng alle droge ingrediënten. Voeg het ei en de boter (zacht en in blokjes) toe en kneed met je handen. Neem je taartvorm erbij die je invet en met bloem bestrooit en doe het mengsel in de taartvorm. Verdeel en druk goed aan. Het deeg is kruimelig van structuur, maar als je het goed aandrukt, wordt het een mooie en vaste korst. Zet apart.

IMG_1437

Voor de vulling meng je het ei met de room, de suiker en vanillesuiker en het bindmiddel. Meng alles goed met de garde. Strooi de gewassen bosbessen over de taartbodem en giet daarover het mengsel. Zet 35-40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat volledig afkoelen en zet hem dan enkele uurtjes in de koelkast zodat hij nog verder kan opstijven. Zo is hij het lekkerst!

Lekker gewoon zo, maar ook heerlijk met een bolletje vanilleijs erbij.

Veel bakplezier!

IMG_1439

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.