Zondag Bakdag: Koffie energierepen

Je hebt zo van die dagen… dat je het gewoon niet trekt van je ontbijt tot aan je lunch of van je lunch tot je avondmaal. Bij mij is dat zo goed als elke dag. Zeker tussen mijn lunch en avondmaal kan ik niet zonder een snack om die namiddagdip te verhelpen. Op werkdagen los ik dat meestal op met fruit, fruit en nog eens fruit. Maar zo af en toe lust ik wel eens iets anders. Als mijn energie echt op een laag pitje staat, waag ik me aan een energiereep of stukje bananenbrood. Liefst eentje dat helemaal homemade is. Zo heb je perfect onder controle hoeveel van alles je erin doet, met welke zoetstof je werkt, welke noten, zaden,.. je er wel/niet in doet. Helemaal naar eigen smaak en noden dus.

Deze koffie energierepen zijn écht heel lekker. De meest gezonde energierepen in de winkel vind ik vaak niet zo geweldig lekker van smaak en daarom maak ik ze zelf. Deze zijn op basis van havermout en rijstsiroop en ze zijn gewoon toplekker. In dit huishouden zaten we er snel door. Je kan ze ook invriezen, maar daar zijn we zelfs niet toe gekomen. Zo lekker zijn ze!

IMG_1254

Benodigdheden, voor 8-10 repen:

150 g havermout

50 g amandelen, grof gehakt

1 flinke el koffiebonen

40 g chocoladedruppels

20 g kokospoeder

60 g pindakaas (of amandelpasta, naar keuze)

2 tl kokosolie

125 ml rijstsiroop

snuf zout

Optioneel: 100 g pure chocolade + scheutje melk naar keuze

IMG_1252

Bereiding:

Rooster de grof gehakte amandelen kort in een koekenpan op het vuur. Maal de koffiebonen met de vijzel tot fijn poeder. Neem er een grote kom bij en meng er de fijngemalen koffiebonen, havermout, amandelen, kokospoeder, chocoladedruppels en snuf zout in.

Smelt de pindakaas, rijstsiroop en kokosolie in een steelpan op het vuur, roer regelmatig. Wanneer dit tot één mooi geheel versmolten is, giet je het bij de droge ingrediënten. Meng goed zodat alles nat is. De chocoladedruppels zullen wat smelten hierdoor, superlekker! Doe een vel bakpapier in een rechthoekige kom en doe het mengsel erin. Druk goed aan (ook in de hoekjes) en zorg dat alles gelijk verdeeld is.

IMG_1253

Je kan eventueel nog de pure chocolade samen met het scheutje melk smelten in de microgolfoven en dan over het geheel sprenkelen.

Zet het geheel in de diepvries en laat het er ongeveer een kwartiertje tot halfuur in. Nadien haal je het eruit en kan je het in repen snijden. Bewaar de repen in de koelkast.

TIP: je kan het recept verdubbelen en de repen invriezen zodat je een voorraadje hebt voor die energieloze dagen.

Veel plezier!

IMG_1251

Een gedachte over “Zondag Bakdag: Koffie energierepen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.