Ovenschotel met zalm, patatjes en spinazie

Een hartverwarmende ovenschotel, ik vind het alvast iets typisch winters. Romig, met puree, wat vlees of vis,.. Het kan van tijd tot tijd goed smaken. Het is ook leuk om te maken, je kan er veel mee experimenteren én je kan het vaak perfect op voorhand klaarmaken zodat je het enkel nog even in de oven moet poppen vooraleer je kan eten. Daardoor is het ook erg handig om voor een ovenschotel te kiezen als je bezoek krijgt en nog handiger als er een grote groep over de vloer komt. Je moet zelf niet meer in de keuken staan en kan gewoon samen met je gasten wachten totdat de oven begint te piepen. Nu, deze combinatie zou ik niet zo snel op een feestje serveren, eerder een lekkere groenten of pasta-schotel, deze is meer aan de simpele (maar wel heel lekkere!) kant. Een aanradertje, vind ik!

IMG_0508

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 zalmfilets

8 krielaardappelen (kleintjes)

grote handvol verse spinazie

200 ml (lactosevrije) room

2 el mosterd

1 zakje (lactosevrije) emmentaler

peper, zout

IMG_0505

Bereiding:

Kook de patatjes bijna gaar en snijd ze erna in de lengte in 2 of 4 stukken. Snijd de zalm in grote stukken. Snijd de spinazie grof. Doe alles in een ovenschotel en meng door elkaar.

IMG_0504

Neem er apart een kommetje bij en doe er de room en mosterd in. Meng en kruid nadien stevig met peper en zout. Giet over de zalm, spinazie en patatjes. Zorg dat het even verdeeld is. Verdeel er nadien de kaas volledig over en zet zo’n 20 minuten in de oven en nadien nog 5 minuten op de grill zodat de kaas mooi goudbruin kan worden.

Genieten maar!

IMG_0506

Een gedachte over “Ovenschotel met zalm, patatjes en spinazie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.