Geroosterde bietensalade met feta en walnoten

Deze salade is zo geweldig lekker. Ik had een vrij grote portie gemaakt en ik heb hem gewoon meteen volledig opgegeten. Natuurlijk moet je een beetje een bietenfan zijn om deze salade lekker te vinden. Door de manier waarop ik ze geroosterd heb, krijgen ze alvast een hele andere smaak. Je blijft uiteraard dat typische bietensmaakje hebben, dus als je dat niet zo lekker vindt, kan je dit recept maar beter skippen. Als je het toch belangrijk vindt om het te leren eten, is dit recept ideaal om het nog eens te testen. Ik vind het alvast heel erg geslaagd én het is bovendien een op en top gezond gerechtje.

IMG_7738

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 rode bieten

2 gele bieten

rode wijnazijn

walnotenolie en olijfolie

zakje rucola

150 g (lactosevrije) feta

walnoten

peper, zout, tijm

IMG_7739

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de bieten en laat ze verder in hun geheel. Leg ze in een ovenschotel. Doe in een kommetje een scheutje olijfolie, rode wijnazijn, peper, zout en tijm. Smeer de bietjes er volledig mee in. Doe nog een klein scheutje water in de ovenschotel (bodempje). Dek de schotel volledig af met zilverpapier en zet een uur in de oven (afhankelijk van hoe dik ze zijn, kan dit langer of minder lang duren, prik er na 45 minuten even in).

IMG_7741

Haal de bietjes uit de oven en laat ze wat afkoelen zodat je ze kan aanraken zonder je pijn te doen. Maak ondertussen de salade. Neem er een grote schotel bij en verdeel er de rucola over. Snijd de bieten in blokjes en verdeel deze over de sla. Verbrokkel er de feta over. Snijd de walnoten grof en verdeel deze ook over de salade. Sprenkel er wat walnotenolie over en werk af met een flinke draai aan de pepermolen.

Smakelijk!

IMG_7740

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.