Kerstdiner: Hapje van knolselder en gorgonzola

Joepie! Vandaag gaan we van start met het kerstmenu à la Ginger. Deze hele week is het helemaal kerst op de blog. We beginnen met een hapje en een voorgerecht om dan verder te gaan met enkele bijgerechten en het hoofdgerecht. Afsluiten doen we uiteraard met het dessert, want dat kan gewoon niet ontbreken.

Ik hou zo ongelooflijk veel van kerst. Gewoon gezellig samenzijn met de familie en genieten van lekker eten. Love it! Ik kook tijdens kerst niet zelf. Dat is aanschuiven bij de ene familie, even verteren en dan aanschuiven bij de volgende familie. Gelukkig kan ik mijn kerst-kookkriebels hier kwijt en kan ik wél voor jullie koken 😉 Te beginnen met het hapje. Komt ie!

IMG_8487

Benodigdheden:

1 knolselder

1 stuk gorgonzola

handvol pecannoten

10 tal vellen parmaham

honing

Bereiding:

Schil de knolselder en snijd in dunne plakken van ongeveer 0,5-1 cm. Neem er een serveerring bij en prik uit de plakken zoveel mogelijk rondjes. Leg deze op een bakplaat, smeer ze in met wat olijfolie en kruid met een beetje zeezout. Zet 10-15 minuten in een oven van 180°C. Draai ze nadien om en zet ze er nog eens 10-15 minuten in (afhankelijk van hoe dik ze zijn). Prik er nadien even in, als je er kan doorprikken zijn ze goed.

Haal de knolselderringetjes uit de oven. En leg op ze allemaal een stukje parmaham. Leg daarop een stukje gorgonzola en eindig met een pecannoot. Zet het geheel nog een vijftal minuten in de oven of totdat de gorgonzola gesmolten is. Haal ze allemaal uit de oven en werk af met honing.

Super lekker en heel erg winters. Laat het smaken!

IMG_8374

Een gedachte over “Kerstdiner: Hapje van knolselder en gorgonzola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.