Spinazie-tortellini soep met parmezaan

Als er iets is dat ik echt graag eet en echte comfortfood is voor mij dan is het pasta in mijn soep. Het beste van twee werelden, én pasta én soep. Een lekkere bouillon met veel groentjes maken en dan je pasta ook daarin garen, perfect gewoon! Love it ❤

Het zal jullie dan ook niet verbazen dat deze soep mij enorm gesmaakt heeft. Ik ben altijd zo blij met het soepseizoen, dat bij mij trouwens bijna het hele jaar door loopt. Het moet echt al heel warm zijn buiten voor mij om nee te zeggen tegen een heerlijke kom soep. Ik denk dat er op de hele wereld geen soep bestaat die ik niet lust. Al ben ik van gazpacho, koude soep, niet zo’n fan. Verder lust ik ze allemaal, hmmm. Deze wordt alvast bij in het lijstje van favorietjes gezet, dat ondertussen al heel lang is, hoor.

IMG_7435

Benodigdheden, voor 2-3 personen:

300 g verse spinazie

4 dikke wortelen

gedroogde bieslook, rozemarijn, tijm, curry en paprikapoeder

250 g tortellini naar keuze (ik nam de glutenvrije van Delhaize)

1,5 blokje kippenbouillon

Afwerking: parmezaan en verse peterselie

IMG_7437

Bereiding:

Schil de wortelen en snijd in schijfjes. Neem er een grote kookpot bij en verhit een flinke scheut olijfolie. Voeg de bieslook, tijm en rozemarijn (een goed snufje van alles, zeker met de bieslook moet je niet te zuinig zijn) eraan toe en stoof de wortelen er vervolgens in aan. Kruid met wat curry en paprikapoeder. Voeg de spinazie toe en laat wat slinken. Kruid stevig met peper en zout. Voeg nu water toe tot de groentjes volledig onder staan. Gebruik voldoende water, de pasta wordt in de soep zelf gekookt waardoor je nog wel wat vocht zal verliezen. Je kan natuurlijk nadien altijd water toevoegen, dus niet overdrijven ;-). Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Wanneer de wortelen gaar zijn, voeg je de tortellini toe.

IMG_7436

Rasp ondertussen de parmezaan (hoeveelheid naar keuze) en was en versnipper de verse peterselie. Wanneer de pasta gaar is, schep je hem op in diepe borden. Werk af met flink wat parmezaan en een handje peterselie.

Zo lekker! Enjoy!

IMG_7438

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.