Farfalle met paprika-feta saus, spinazie en walnoten

Wanneer er pasta op het menu staat, ben ik een gelukkig mens. Vroeger, als student, at ik het veel te vaak. Als je maar twee vuurtjes hebt en in het bezit bent van een beperkte hoeveelheid kookkunsten en een nog beperkter budget, is pasta gewoon ontzettend gemakkelijk. Helaas kwam ik toen niet veel verder dan pasta met tomatensaus en spekjes, pasta pesto en de klassieke bolognaise. Easy peasy. De dagen dat ik het lekkerst at, waren die wanneer mijn broer (die boven mij op kot zat) kookte. Het smsje ‘eet je mee vanavond, ik kook?’ waren mijn lievelingsberichtjes om te ontvangen. Gelukkig heb ik ondertussen zelf ook wat leren koken en is mijn gamma aan gerechtjes met pasta wat uitgebreider geworden. Dit lekkertje stond al een tijdje op het menu, maar werd steeds uitgesteld. Tot nu dus… De pasta is vol van smaak, vegetarisch, lactosevrij en het belangrijkste… Hij is lekker!

IMG_7167

Benodigdheden, voor 2 personen:

200-230 g spelt farfalle

2 rode paprika’s

75 g (lactosevrije) feta + een beetje extra voor de afwerking

80 g (lactosevrije) platte kaas, die van Philadelphia is goed

peper, zout, gedroogde rozemarijn

2x grote handvol verse spinazie

1/2 rode peper

handvol walnoten

olijfolie

IMG_7165

Bereiding:

Was de paprika’s, snijd ze in twee en verwijder de zaadjes. Leg ze met de buitenkant naar boven op de bakplaat en zet ze 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Haal ze eruit, laat ze even afkoelen en trek de schil er dan vanaf, dit gaat nu heel gemakkelijk. Neem er je foodprocessor of blender bij. Snijd de paprika in stukjes en doe ze erin. Voeg de feta, platte kaas, flink wat peper en een beetje zout en een flinke snuf rozemarijn toe. Mix, mix, mix! Voeg een scheut olijfolie toe en mix opnieuw. Proef er even van en kruid bij indien nodig.

IMG_7164

Kook de pasta gaar zoals aangewezen op de verpakking. Wanneer de pasta nog enkele minuten moet koken, versnipper je de rode peper en stoof je deze aan in olijfolie. Voeg na een minuutje de spinazie toe en laat volledig slinken. Kruid met peper en een beetje zout. Rooster in een ander pannetje de walnoten. Je moet hiervoor geen vetstof gebruiken, gewoon enkele minuten in een hete pan.

IMG_7166

Nu is het tijd om het gerecht samen te stellen. Giet de pasta af en doe ze terug in de pot. Voeg de saus toe en meng. Voeg de spinazie met rode peper toe en meng opnieuw. Schep op in de borden en werk af met nog een beetje verbrokkelde feta en de walnoten.

Smeuïg, romig en oh zo smakelijk!

IMG_7163

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.