Quinoa chicken chili

Een stevige chili, dat kan toch zo enorm troostend werken, vinden jullie ook niet? Echt troostvoer, of zoals we het ook wel noemen: comfortfood. Ik ben sowieso helemaal te vinden voor bowlfood en daarmee bedoel ik: Eten dat je in één kom kan doen en gewoon lekker met een vork alleen kan opeten. Oké, dat is niet volgens de regels en ja, het is beter en beleefder om met mes en vork te eten en braaf aan tafel te zitten terwijl je dit doet. Maar geef toe, als je eens een avondje voor jezelf hebt en je een wokje maakt of een lekkere romige pasta of een chili met rijst en je kan vervolgens in de zetel ploffen met enkel een vork (en een servet, want we eten veel minder proper als we alleen zijn, geef maar toe) en je favoriete serie in de aanslag, dan zijn we toch evenveel waard als 20 gelukkige mensen samen, niet?

IMG_7267

Ik vind het alvast geweldig en met dit gerecht kan je precies zo’n avond als hierboven beschreven, hebben. Alles in één kom, je vork in de aanslag en smullen maar!

Benodigdheden, voor 3-4 personen (afhankelijk van de honger):

2 kipfilets (500 g kip)

4 grote tomaten

1 blik zwarte bonen (groot blik)

1 blik maïs (groot blik)

600 ml groentebouillon

2 tl komijn, 1/2 tl garam massala, 1 tl currypoeder, 1 tl chilipoeder en snufje tijm

1/2 tl rode pepervlokken

150 g quinoa

peper, zout

Afwerking: nachos, avocado, zure room, geraspte kaas

IMG_7268

Bereiding:

Neem er alvast je grootste pot bij en zet deze op het vuur. Snijd de tomaten in fijne blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in de pot. Voeg de tomaten, bonen en maïs toe en alle kruiden. Laat enkele minuten aanstoven en voeg dan de bouillon toe. Snijd de kipfilets in twee of drie stukken en doe ze in de pot. Spoel de quinoa af en voeg deze ook toe aan de pot.

IMG_7265

Breng het geheel aan de kook, meng en zet het vuur dan middellaag. Laat zo ongeveer een uur pruttelen. Haal vervolgens de kip eruit en scheur deze in reepjes, voeg terug toe aan de pot. Houd het geheel warm totdat het etenstijd is. Hoe langer het trekt, hoe lekkerder.

IMG_7266

Neem twee mooie kommen, schep er de lekkere quinoa-chili in en werk af met enkele nachos, blokjes avocado, een eetlepel zure room en eventueel wat kaas. Super lekker!

Tip: Het is stiekem ook heel lekker koud de dag nadien.

Enjoy!

IMG_7269

Een gedachte over “Quinoa chicken chili

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.