Zwarte olijven – chocolade tapenade

Dat klinkt een beetje gek, hé? Ik had deze combinatie in het kookboek ‘Vegan Eats’ zien staan en bedacht me dat dat niet anders kon dan lekker zijn. Of toch niet? Ik twijfelde even toen ik het op tafel zette, maar wij waren alvast fan. Het is speciaal, eens iets helemaal anders. Een erg verrassend aperitiefje!

Het is vrij logisch dat ik deze combinatie top vind. Ik ben dol op zwarte olijven (hoe zouter, hoe liever) en al helemaal op pure chocolade (hoe puurder, hoe liever). Waarom ze dan niet een keertje samen gooien? Zeker het proberen waard! Psst, ik paste het receptje natuurlijk een beetje aan. Kwestie van het hier allemaal in orde te houden ;-). Al kan ik het hierboven vernoemd kookboek zeker en vast aanraden.

En oh ja, de tapenade proeft alvast een héél stuk beter dan hij er uitziet!

IMG_6277

Benodigdheden:

40 ml olijfolie

1 el witte wijnazijn

1 tl verse tijm

2 el verse peterselie

30 g kappertjes

120 g zwarte olijven

40 g pure chocolate chips of je favoriete pure chocolade in stukjes

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een sauspan op het vuur en voeg de azijn toe. Voeg vervolgens de fijn versnipperde kruiden toe, samen met de kappers en de grofgehakte (ontpitte) olijven. Stoof een aantal minuten aan en haal van het vuur. Als het een klein beetje is afgekoeld, doe je het geheel in de blender (als het nog te heet is, ploft de deksel van je blender en vliegt de inhoud door de keuken – geloof me, ik leerde het op de pijnlijke manier). Voeg de chocolade toe en laat deze een beetje smelten door de warmte van het mengsel. En dan nu: mix, mix, mix!

Dipsticks, crackers, geroosterd brood,… Het is naar keuze. Lekker is het alvast wel.

TIP: Bewaar de tapenade niet in de koelkast. De chocolade zal anders terug stollen waardoor je tapenade te hard zal worden. Bewaar hem in aan afgesloten pot buiten de koelkast.

Enjoy!

IMG_6278

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s