Koken met BergHOFF: Lasagne van lams en butternut en Dutch Baby pancake

Ik probeer mijn samenwerkingen zo zorgvuldig mogelijk uit te kiezen. Dat is niet altijd gemakkelijk omdat het aanbod ruim is, zeker wat cookware betreft. Toen BergHOFF me contacteerde, moest ik desondanks écht niet langer dan een minuutje nadenken. BergHOFF is een Belgisch merk dat ondertussen wereldwijd verdeeld wordt en bekend staat om zijn kwaliteit. Ze hebben verschillende lijnen gaande van de duurdere designproducten RON en de goedkopere LEO-lijn met mooie pasteltintjes tot de collectie OUTDOOR cookware en zelfs een collectie voor KIDS.

IMG_7631.JPG

Ikzelf kreeg de eer enkele potten en pannen te mogen uittesten van de GEM-collectie. Potten en pannen met een stijlvol, donker en zeer mooi design. Een grillpan, een gietijzeren kookpot en een sauteerpan met deksel. De producten kunnen allemaal zowel op het vuur (alle kookplaattypes) als in de oven gebruikt worden. De pannen hebben allemaal een afneembare hendel waardoor je ze gewoon in de oven kan zetten én ze gemakkelijker op te bergen zijn. Hendel eraf, hendel in de pan en voilà, meteen meer plaats in je kasten.

Om even samen te vatten, de producten zijn dus multifunctioneel (lees: kookplaat én oven) waardoor je minder afwas hebt, ze zijn gemakkelijk op te bergen door de afneembare hendel en ze kunnen op elk type vuur gebruikt worden. De gietijzeren producten (je kent dat wel, van die zware kookpotten die geweldig zijn om mee te koken) hebben een geglazuurde binnenkant die gemakkelijk schoon te maken is, een deksel dat speciaal ontworpen is voor extra condensatie en een betere hygiëne.

IMG_7665

Gaan we dan nu over naar de receptjes? Ja, dat doen we! Ik maakte er voor jullie twee superlekkere gerechtjes mee. Een hoofdgerecht en iets heerlijk zoet. Komt ie!

1. Lasagne van lams en butternut

IMG_7676

Aangezien je de sauteerpan zowel op het vuur als in de oven kan gebruiken, dacht ik eraan een lekkere lasagne te maken. Ik maakte de vulling op het vuur door lamsgehakt, butternut, een beetje courgette en veel tomaat met een heleboel kruiden aan te stoven. Nadien haalde ik 2/3e van de vulling eruit, legde ik er speltlasagneblaadjes op, terug wat vulling, terug wat blaadjes,… Ik eindige met de blaadjes en deed daarop nog een korst van Griekse yoghurt, parmezaan en ei. Je kunt vervolgens gewoon de hendel eraf nemen en het geheel in de oven zetten. Lekker gemakkelijk en zo weinig mogelijk afwas. Het gerechtje is over-heerlijk en komt binnenkort nog gedetailleerd op de blog. Hmmm!

IMG_7672

2. Dutch Baby pancake

Een Dutch Baby pancake is een pannenkoek die je in de oven klaarmaakt. Het oogt mooi en je gasten zullen er gek op zijn. Je kan hem afwerken zoals je maar wilt. Lees maar even mee hoe ik hem maakte.

IMG_7664

Benodigdheden: 2 eieren, 170 ml melk, 80 g (spelt)bloem, 1 zakje vanillesuiker, snuf zout, 1 el boter.

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de sauteerpan op het vuur en laat op middelhoog vuur de el boter smelten. Doe vervolgens de rest van de ingrediënten in de blender en mix een minuutje of totdat het mengsel er schuimig uitziet. Draai even met de pan zodat de bodem volledig met boter bedekt is. Giet het beslag erin, haal de hendel van de pan en zet meteen in de oven voor een 20 tal minuten (baktijd verschilt van oven tot oven dus kijk even of hij al gaar is). Ik diende hem vervolgens op met een compote van framboos en bosbes en een flinke el Griekse yoghurt. Zo lekker!

IMG_7660

Mijn conclusie: de potten en pannen van BergHOFF zijn heerlijk om mee te koken, gemakkelijk af te wassen en op te bergen en, ook niet onbelangrijk, ze zijn erg mooi!

Meer informatie over de GEM-collectie vind je hier en de productpagina vind je hier.

Smakelijke groetjes!

Laurence

IMG_7675

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.