Zondag Bakdag: 3x Gebak met Griekse yoghurt

Jullie denken nu: ‘Hoe komt ze erbij om Griekse yoghurt als thema te gebruiken voor een zondag bakdagje?’. Wel, laat me het jullie even vertellen… Sinds kort heeft Delhaize er een nieuw, geweldig product bij. Lactosevrije Griekse yoghurt! Say whaaattt?

IMG_6455

Jawel, jullie horen het helemaal goed: Lactosevrije Griekse yoghurt van Mevgal, exclusief verkrijgbaar bij Delhaize. Daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee, gezien mijn lactosevrij bestaan. Je moet trouwens geen allergie aan lactose hebben om er overgevoelig aan te zijn. Tip: Griekse yoghurt en alles met geiten- en schapenmelk verteert een stuk beter. Voor iedereen die dus niet zo goed reageert op lactose, is er nu deze nieuwe Griekse yoghurt. Ik ben er zo gelukkig mee omdat ik het tot nu toe moest stellen met lactosevrije natuuryoghurtjes. Niets mis mee en zeker ook lekker, maar dun en loperig, waardoor moeilijk te gebruiken voor iets anders dan je dagelijks ontbijtje en wat dressings. Deze Griekse yoghurt daarentegen is de hemel op aarde. Zoals jullie op de foto kunnen zien, is hij super dik en stevig. Bovendien is hij ook zo vol van smaak als hij er uit ziet. Helemaal geweldig!

IMG_6253

Ik ging dus dolgelukkig aan het bakken en laat jullie drie verschillende gebakjes met de lactosevrije Griekse yoghurt van Delhaize zien. Enfin, twee gebakjes en één ontbijtcake. Smullen maar!

1. Perencake

De diehard volgers zouden deze moeten kennen. Hij staat al een heel tijdje op de blog. Ik maakte hem nog eens opnieuw met deze yoghurt en hij smaakte een stuk beter. De echtgenoot nam hem mee naar het werk en blijkbaar viel hij in de smaak. Tenzij hij liegt natuurlijk, maar laten we er maar op vertrouwen dat hij dat niet doet. Echt een toppertje dus! Je vindt het recept HIER.

IMG_6450

2. Pompoencake

Oké, hier geraak ik dus even niet over uitgesproken. Dit is ZO lekker! Ik ga jullie in het kort vertellen hoe jullie hem moeten maken en schrijf er apart nog een uitgebreide blogpost over, gewoon omdat hij dat écht verdient. Deze ontbijtcake maak je met Griekse yoghurt én werk je er ook mee af. Als dat geen vreugdedansje verdient. Ideaal om je monday blues mee te verjagen!

Benodigdheden: 2 geplette bananen, 120 g pompoenpuree, 140 g lactosevrije Griekse yoghurt, 60 ml ahornsiroop, 1 zakje vanillesuiker, 30 g pindakaas (hmm!), 1 ei, 200 g rijstbloem (om hem ook glutenvrij te maken), 30 g havermout, 1 tl wijnsteenbakpoeder, 1 tl kaneel, 1/2 tl koekkruiden, snuf zout, 60 g pecans grofgehakt

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Meng banaan, pompoenpuree, yoghurt, ahornsiroop, vanillesuiker en pindakaas (laat de vanille vallen als je de cake volledig vrij van geraffineerde suikers wenst). Voeg vervolgens het ei toe en meng opnieuw. Voeg nu de gezeefde bloem, de havermout, het bakpoeder en de kaneel en koekkruiden toe, alsook het zout. Hak de noten grof en voeg toe. Meng, meng, meng. In een bakvorm. 30 minuten de oven in, laten afkoelen en klaar. Snijd een plakje (of twee) af, top met nog wat van de Griekse yoghurt en werk af met een scheutje ahornsiroop, zaadjes en bosbessen.

IMG_6368

3. Citroen-yoghurt cake

Nog zo’n lekker en fris gebakje. Citroen mag niet overheersen, maar van mij mag het wel doorsmaken. Iets meer dan een vleugje! Als je het liever wat zachter hebt, doe je er iets minder citroen in. Ook deze cake staat al een tijdje op de blog en werd helemaal vernieuwd owv de komst van de lactosevrije Griekse yoghurt. I’m in yoghurt heaven!
Het recept van deze cake vind je HIER.

IMG_6456

Voldoende inspiratie om aan het bakken te slaan, toch? Met dit product is het heerlijk werken alvast. Ik ben fan! Ik at het vanmorgen zelfs nog als ontbijtje met wat fruit en noten. Hmmm!

Enjoy!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.