As Tested by Ginger: Power Plus Blender – Kitchen Aid

Of ik voor een tweetal weken één van de keukentoestellen van Kitchen Aid wou testen? Uiteraard! Meer dan graag zelfs. Ik kreeg een heel lijstje toegestuurd waaruit ik mocht kiezen. Daar moest ik niet zo lang over nadenken: De Power Plus Blender in Candy Apple kleur, please! Enkele dagen later stonden ze ermee voor de deur. Happy as a hippo! Ik heb denk ik een week lang a-lles in de blender gedaan. Met meer dan een paar recept-fails (geen blender-fails), uiteraard. Maar zo gaat dat nu eenmaal als je een foodblogger bent. Veel proberen, veel falen en af en toe slagen. Met deze blender heb ik dus een paar minder lekkere dingen gemaakt, maar ook een aantal hele lekkere!

IMG_6890

De blender zelf is een echt powerding. Je kan het op veel verschillende standen zetten (een stuk meer dan bij een gewone blender) en het maalt alles alsof het niks is. Er zit, en dat vind ik héél handig, een aparte staaf bij die je door het gaatje bovenaan kan doen waardoor je de randen van de blender kan afschrapen tijdens het blenden of waarmee je alles nog eens goed kan mengen als je de blender even pauzeert. Heel gemakkelijk! Bovendien oogt de blender zo mooi. Ik ben helemaal dol op de felrode kleur van Kitchen Aid. Normaal ben ik helemaal voor pastel en minder opvallende kleuren in mijn huis, maar dat rood is gewoon zo… ja, mooi, ik kan het niet anders zeggen.

Dat ik het dus een geweldig ding vond, dat staat vast. Wat ik ermee maakte? Dat vertel ik je hieronder.

1. Olijven-chocolade tapenade

IMG_6278

Benodigdheden: 40 ml olijfolie, 1 el witte wijnazijn, 1 tl verse tijm, 2 el verse peterselie, 30 g kappertjes, 120 g zwarte olijven, 40 g pure chocolate chips of je favoriete pure chocolade in stukjes

Bereiding: Verhit de olijfolie in een sauspan op het vuur en voeg de azijn toe. Voeg vervolgens de fijn versnipperde kruiden toe, samen met de kappers en de grof gehakte (ontpitte) olijven. Stoof een aantal minuten aan en haal van het vuur. Als het een klein beetje is afgekoeld, doe je het geheel in de blender (als het nog te heet is, ploft de deksel van je blender en vliegt de inhoud door de keuken – geloof me, ik leerde het op de pijnlijke manier). Voeg de chocolade toe en laat deze een beetje smelten door de warmte van het mengsel. En dan nu: mix, mix, mix! TIP: Bewaar de tapenade niet in de koelkast, de chocolade zal stollen en je dip zal hard worden.

2. Geroosterde paprikahummus

IMG_6275

Benodigdheden: 1 rode paprika, 220 g kikkererwten (uitgelekt gewicht), 1 el tahin, sap van 1 citroen, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl komijn, peper en zout

Bereiding: Snijd de paprika in twee, haal de zaadjes eruit en leg met de buitenkant naar boven op een bakplaat die je 40 minuten op 180°C in de oven zet. Laat ze nadien een beetje afkoelen en pel ze dan (dat gaat nu heel vlotjes). Snijd in stukken en doe met de rest van de ingrediënten in de blender.

3. Bananenmuffins

image

Benodigdheden: 160 g havermout, 2 rijpe bananen, 2 eieren, 1 potje natuuryoghurt, 3 tl honing, 2 tl (wijnsteen) bakpoeder, zakje vanillesuiker, snufje zout

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Mix alle ingrediënten in de blender tot een glad beslag. Nu heb je je basisbeslag. Je kan het zo eten, maar je kan er ook bvb bosbessen aan toevoegen, of chocolate chips, appelblokjes, je favoriete noot, kaneel,.. Giet het beslag in de muffinplaat en bak de muffins 20 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Laat afkoelen voordat je ervan eet.

Zo kan het lijstje van recepten nog eeuwig blijven doorgaan. Het feit blijft dat je met deze blender enorm veel kan doen. Soep maken, smoothies blenden, gebak (pannenkoeken, hmmm!) klaarmaken. Noem maar op. Het kan heel veel.

Wat is me niet gelukt? Notenboter, maar dat kreeg ik dan wel weer voor elkaar met de Kitchen Aid foodprocessor. Ik denk dat ik te weinig noten had in verhouding met de grootte van de blender, waardoor het niet mooi aan één stuk door kon blenden. Ik denk dat het met een grotere hoeveelheid noten wel moet lukken. Kleine tip voor als je het probeert: Rooster je noten altijd even op voorhand, warm blenden ze gemakkelijker.

Wie heeft er ook zin gekregen om alles te mixen nu?

Enjoy!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.