As Tested by Ginger: Zalmmarmelade van JCG Cooking

Een lekker stukje zalm, dat eten we allemaal wel eens graag. Het is gezond, het zit boordevol goede vetten, het is lekker en we kunnen het gerust een veelzijdig visje noemen. Rauw, gemarineerd, gerookt, gebakken, in papillot, gestoomd,… Je kan er best veel kanten op. Mijn persoonlijke favoriet? Rauw, liefst met een royale hoeveelheid sojasaus erover.

IMG_5805

Verheugd kon je me dan ook noemen toen ik de potjes van JCG Cooking thuis aan kreeg. Er is één potje dat je kan gebruiken om een heerlijke steak tartaar mee te maken en een tweede waar een marinade voor zalm in zit. Je zalm ermee insmeren, 24u afgedekt laten rusten, de marinade er weer af doen en je zalm in stukjes snijden. Zo simpel is het! En dat is ook wat JCG Cooking voor ogen had toen ze dit product ontwikkelden. De hedendaagse chef, die het vaak drukker dan druk heeft, een handje helpen en het koken voor hem of haar gemakkelijker én sneller laten verlopen. En gemakkelijk en helemaal niet tijdsintensief, dat is het zeker. Benieuwd naar mijn gerechtje? Komt ie!

IMG_5764

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 flink stuk zalmfilet

potje zalmmarmelade van JCG Cooking (er zit in: koriander, citroentijm, salie, dragon, peterselie, zout, peper, suiker, honing, steranijs, jeneverbessen, gin en gember)

zakje gemengde sla

enkele schijfjes komkommer

zonnebloempitjes

tuinkers

Dressing: 2 flinke el Griekse yoghurt, snufje garam massala, currpoeder, paprikapoeder, 1 tl mosterd, olijfolie, peper, zout

IMG_5763

Bereiding:

Smeer de zalm royaal in met de marinade. Leg in een schaal, dek deze af met plasticfolie en laat 24u rusten in de koelkast.

Als het tijd is om te eten, haal je de zalm uit de koelkast en veeg je de marinade met keukenpapier af. Snijd de zalm in reepjes (zo dun of dik je zelf wilt).

Neem twee bordjes, doe daar wat sla op en enkele blokjes komkommer. Strooi er wat zonnebloempitjes over. Leg daar de reepjes zalm op en sprenkel er wat van de dressing over. Werk af met tuinkers.

Voor de dressing dien je gewoon alle bovenstaande ingrediënten met elkaar te mengen.

IMG_5762

Ik serveerde dit als voorgerecht en hield de rest van het gerecht bewust simpel. De zalm is door de marmelade veranderd in een gigantische smaakbom, waardoor het niet veel extra nodig heeft. Je zou zelfs gerust de zalm in kleine reepjes kunnen snijden en het zo als hapje serveren, eventueel met wat tuinkers of een leuke dip.

Met het potje zalmmarmelade is het alvast zeer weinig werk en bovendien smaakt het erg lekker. Je kan het (en moet het zelfs) perfect op voorhand klaarmaken. Het enige dat je nog dient te doen, is je zalm in stukken snijden.

Helemaal top!

Voor meer info kan je een kijkje nemen op hun website.

IMG_5765

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.