As read by Ginger: One Healthy Kitchen – Ellen Charlotte Marie

Je hebt zo van die momenten dat je bijna spijt zou krijgen dat je op vakantie bent omdat er net tijdens die periode een leuk event is. Laat dat dit jaar nu het geval geweest zijn, waardoor ik de boekvoorstelling van Ellen Charlotte Marie’s ‘One Healthy Kitchen’ gemist heb. Gelukkig was uitgeverij Lannoo zo lief het boek me nog na te sturen.

IMG_5895

Bij kookboeken over gezond eten zie je vaak dezelfde dingen terugkomen, maar dit boek springt er op één of andere manier toch uit. Ellen Charlotte Marie staat bekend om haar geweldig mooie foto’s (check haar IG maar eens) en dit keert ook zeker terug in het boek. Dat in combinatie met leuke gerechtjes waarbij er een goede balans is tussen ontbijt, lunch en hoofdgerecht, bijgerechten, zoetigheden en drankjes. Ze heeft zelfs even haar voorraadkast uit de doeken gedaan, zodat je goed weet wat je allemaal in huis moet hebben om vlot met dit boek te kunnen koken. Eens je een goede basisvoorraad hebt, gaat koken zoveel gemakkelijker!

IMG_5883

Er staan heel veel leuke recepten in het boek, recepten die altijd lactosevrij, meestal glutenvrij, volledig vrij van geraffineerde suikers en zo goed als altijd plantaardig zijn. Klinkt dat als muziek in de oren? Ik testte alvast enkele gerechtjes voor jullie uit.

1. Easy Samosa’s

IMG_5894

Een parel van een gerecht. Gezond, boordevol lekkere groentjes (sojascheuten, hmm!), glutenvrij en héérlijk! Ik maakte dit klaar als hapje/voorgerecht tijdens een etentje en we vonden het top. Het leuke eraan is dat ze een rijstvel gebruikt in plaats van deeg en ze krokant bakt in de oven in plaats van ze te frituren. Een pak gezonder dus, waardoor je zonder schuldgevoel er eentje extra kunt nemen. Dit recept is meteen gebombardeerd tot mijn favoriet en gaat hier alvast nog vaak op het menu komen.

2. Matcha Latte

IMG_5590

Ik had al een tijdje een zakje matcha in mijn voorraadkast liggen. Iets wat ik zo graag eens wilde testen, maar altijd een beetje verloren mee liep. Wat doe je nu eigenlijk met dat groene poeder? Een latte maken, is Ellen Charlotte Marie’s antwoord daarop. Dus dat deed ik. Ik moet alvast even wennen aan de smaak van matcha (not too sure about it yet), maar met het recept lukt je latte wel perfect, dat staat vast.

3. Blondies met chocolade

IMG_5885

De zoetekauw dat ik ben, moest ik ook echt wel een gebakje uittesten. Ik maakte de blondies met chocolade die bestaan uit spelt- en amandelmeel, yoghurt en kokossuiker. En nog een aantal andere ingrediënten uiteraard. Wat zit er niet in? Geraffineerde suikers, boter, eieren en lactose. Wat zit er wel in? CHOCOLADE. Dan ben ik gelukkig!
De blondies zijn in een handomdraai gemaakt en een half uurtje later heb je ze al op je bord liggen. Ik at er meteen vier op (zucht!).

Kortom, mijn idee over dit boek? Frisse, gezonde, mooie en lekkere gerechten die je een beter idee geven van wat een gezonde levensstijl precies inhoudt én je meteen ook de tools geven om er zelf mee aan de slag te gaan. Allen de keuken in dus!

Smakelijke groeten,

Laurence

IMG_5892

4 gedachtes over “As read by Ginger: One Healthy Kitchen – Ellen Charlotte Marie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.