Chipotle hummus

Chipotle, wat? Ik moet toegeven, het is een woord dat je regelmatig voorbij ziet komen. Zeker als je regelmatig op Pinterest zit. Onvermijdelijk! Ik kon het hele concept van chipotle nooit echt goed vatten. Tot mijn schoonzus naar Mexico trok voor een half jaartje en terugkwam met verschillende pepers, waaronder de chipotle. Het is eigenlijk een gerookte en gedroogde jalapeñopeper. Eerlijk is eerlijk. Ik durfde het niet meteen te gebruiken. Ik had bang dat ik in het ziekenhuis zou belanden met een weggebrande tong, maar de geur van deze chipotle peper is té verleidelijk. Het heeft zo’n heerlijke gerookte geur én smaak. I love it!

Ruik er alvorens gebruik dus even aan. Als je vindt dat het stinkt, bestaat de kans dat je het niet gaat lusten. Het is namelijk toch wel specifiek van smaak. De echtgenoot vond het bijvoorbeeld maar niks. Ik daarentegen dan weer wel. Het valt op zijn minst een keertje te testen.

IMG_5118

Benodigdheden:

1 blik kikkererwten + sap

2 chipotle pepers

1 el tahin

1 teen look

snufje paprikapoeder

peper, zout

olijfolie

IMG_5120

Bereiding:

Giet de kikkererwten in een zeefje en vang het vocht op. Doe de kikkererwten in de blender met de tahin, pepers, look, paprikapoeder, peper en zout. Pulseer al een aantal keer. Voeg dan een flinke scheut van het sap toe en een scheutje olijfolie. Mix tot een glad geheel. Het moet een dikke pap worden. Als het te dik of droog is, voeg je wat extra sap of olijfolie toe. Kruid eventueel bij met peper en zout.

TIP: Als je de smaak een stuk subtieler wilt, stel ik voor dat je één peper gebruikt in plaats van twee.

Heel lekker met wortel- of komkommersticks ofwel met lekkere breadsticks, dat is ook altijd top.

Enjoy!

IMG_5119

2 gedachtes over “Chipotle hummus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.