Zoete aardappelwedges met een korstje van amandel

Toen ik met Philips de samenwerking aanging om hun Airfryer te testen, deed ik een inwendig vreugdedansje. Zo leuk! De ideeën stroomden al snel binnen en deze wedges zijn daar zeker één van. Je kan ze als bijgerecht bij een salade of stukje vlees of vis eten, maar zeker ook als hapje serveren met een lekkere dip. Ik at ze met een salade en een frisse tahini-yoghurtdressing.

Ze zijn lekker crunchy en toch niet helemaal ongezond. Omdat A) ze zijn van zoete aardappel gemaakt B) ze zijn gepaneerd met amandelen en C) ze zijn niet gefrituurd. Gezonder dan een pak friet met mayonaise, dat staat vast! Zeker het proberen waard.

IMG_4804

Benodigdheden:

1 dikke zoete aardappel

glutenvrije bloem

2 eieren

amandelmeel

IMG_4803

Bereiding:

Deze hoeveelheid kan dienen als bijgerecht voor 2 personen en als hapje kan je er gerust een groepje van ongeveer 6 personen mee bedienen.

Was de zoete aardappel grondig, tenzij je de schil eraf doet maar ik liet hem eraan, en snijd hem in wedges. Doe dit door de aardappel in twee te snijden in de lengte en vervolgens de helften weer in twee en weer in twee, totdat je mooie wedges krijgt. Snijd de wedges telkens horizontaal nog eens in twee, zodat ze korter worden.

IMG_4806

Neem nu drie diepe borden. In de eerste strooi je wat glutenvrije bloem (ik nam rijstbloem), in de tweede breek je de eieren en klop je deze los en in de derde doe je het amandelmeel.

Rol de wedges eerst in de bloem, haal ze vervolgens door de eieren en eindig door ze volledig te bedekken met amandelmeel. Doe dit zo tot alle wedges een jasje van amandelmeel hebben.

IMG_4805

Zet de Airfryer op 180°C en leg de frietjes er 10-12 minuten in. Schud er in de helft even mee. Als je geen Airfryer hebt, kan je ze ofwel frituren ofwel in de oven bakken. In de oven zou ik ze 10-15 minuten aan de ene kant en 10-15 minuten aan de andere kant bakken, op een oven van ongeveer 180°C.

Serveertip: Ik at ze met een frisse salade met goed veel scheutjes en een tahinidressing. De dressing maakte ik door één potje (lactosevrije) natuuryoghurt te mengen met 1 tl tahin, 1 tl rijstsiroop (honing kan ook), olijfolie, peper, zout, tijm en rozemarijn.

Smakelijk eten!

IMG_4802

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.