As Tested by Ginger: Foodprocessor van Kitchen Aid

‘Hé Ginger, wil jij graag de foodprocessor van Kitchen Aid eens testen?’ Mijn echt antwoord: Ja, natuurlijk, graag zelfs! Mijn innerlijke antwoord: Helll yessssss, inclusief vreugdedansje.

Ik ben helemaal zot van blenders & foodprocessors. Ik gooi er graag van alles in en laat me dan verrassen door het resultaat. Zeker bij smoothies. Valt soms tegen, maar vaak is het echt lekker. Met deze mooie foodprocessor kan je al een stapje verder gaan. Noten, parmezaan of ander hardere ingrediënten in no-time in fijne korrels mixen? Het is zo gepiept met deze foodprocessor. Een aantal keer pulseren en de klus is geklaard.

Ik vind het ook leuk dat het een witte is. Ik hou van frisse kleurtjes en het oog wilt ook wat, natuurlijk. Twee vliegen in één klap.

Ik ben fan! Natuurlijk wil ik jullie ook fan maken en toon ik jullie twee toffe receptjes die je in een handomdraai gemaakt hebt met deze foodprocessor.

IMG_5113

1. Walnotenpesto

Met pesto doe je nooit iets mis. Je kan het als hapje serveren met lekkere broodstokjes bij, je kan het tussen je croque, panini of boterham smeren of je draait hem lekker onder je pasta. Helemaal geweldig!

IMG_5116

Wat heb je nodig?

100 g walnoten, 2 tenen look, 40 g verse basilicum, 130 g parmezaan, sap van 1 citroen, 150 ml olijfolie, peper en zout

Hoe maak je het?

Geen zin om de parmezaan met de hand te raspen (want au, na een paar minuten begint dat al pijn te doen). Geen probleem voor de foodprocessor. Snijd de parmezaan in grote stukken, doe ze erin en pulseer een paar keer. Doe de parmezaankorrels in een kommetje. Doe nu de walnoten in de processor en maal ze tot fijne korrels. Pel de look en voeg deze toe. Mix opnieuw. Voeg het citroensap toe, samen met de olijfolie en de basilicum. Blend tot een mooi geheel en voeg de parmezaan toe. Nu wordt het een mooie, dikke substantie. Kruid af met peper en zout. Smullen maar!

IMG_5117

2. Chipotle hummus

Nomnom! De heerlijke gerookte smaak van chipotle geeft deze hummus meteen een hele andere toets dan we gewoon zijn. Voor wie niet weet wat chipotle is, het is een gerookte jalapeñopeper. Heel specifiek van smaak, dus je moet er fan van zijn.

IMG_5119

Wat heb je nodig? 

1 blik kikkererwten + sap, 1 teen look, 1 el tahin, 2 chipotle pepers, paprikapoeder, peper, zout, olijfolie

Hoe maak je het?

Giet de kikkererwten in een zeefje en vang het vocht op. Doe ze in de foodprocessor en voeg de tahin, teen look, peper, zout, paprikapoeder en chipotle toe. Mix al even. Voeg nu een flinke scheut van het kikkererwtensap toe en een klein beetje olijfolie. Mix mix mix! Als het nog te dik is, voeg je wat extra sap of olijfolie toe.

Haal de komkommer-, wortel- en breadsticks maar boven. Dip it real good!

IMG_5120

Mijn besluit?

De foodprocessor van Kitchen Aid is een aanrader! Je kan er zo goed als alles in fijn malen en het gaat ook nog eens heel snel en alles is even mooi geblend. Er blijven niet enkele dikke stukken over die maar niet tot het mesje geraken of waar je je hele machine van begint door elkaar te schudden om toch maar dat ene stukje tot het mesje te krijgen. De machine doet wat hij moet doen én hij doet het snel. Deze schuift tot bovenaan het lijstje van favoriete keukenmachines. Top!

Meer info? Check dan even de website.

Smakelijk groetjes,

Laurence

2 gedachtes over “As Tested by Ginger: Foodprocessor van Kitchen Aid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.