Tapenade van erwtjes

Erwtjes. Velen van ons waren er als kind niet gek van. Als de ‘pootjes & erwtjes’ op tafel kwamen, werden de pootjes er steevast uitgevist om vervolgens enkel nog die melige kleine bolletjes over te houden die niemand graag at. Nu, zoveel jaren later, kan ik van mezelf niet geloven dat ik ze niet lekker vond. Want ik eet het ondertussen wel héél erg graag. Om nu te zeggen dat het mijn favoriete groente is.. Wel, dat zou ik nu ook niet meteen zeggen, maar ik eet het wel echt graag. In een frisse pasta met bijvoorbeeld vis en citroen of een romige pasta met wat zalm. In een omelet, ovenschotel, een lichte rijstsalade,… Noem maar op. Ze zijn top!

unnamed (15)

Uit blik vind ik ze niet, ik herhaal niet (!), lekker. Vaal van kleur en plat. Nope, niet mijn ding. Ik koop ze dus altijd diepgevroren. Zo weinig mogelijk stoffen zijn hierbij verloren gegaan én ze zijn mooi groen van kleur. Even afkoken, mixen met wat andere ingrediënten, een crackertje erbij en klaar. Een gezond aperitiefje!

Benodigdheden, voor 1 potje (zie foto):

100 g erwtjes, diepgevroren

handje verse munt (ongeveer 6 kleine of 3 grote blaadjes)

scheutje olijfolie

sap van 1/2 citroen

peper, zout

unnamed (16)

Bereiding:

Kook de erwtjes een vijftal minuten, spoel ze nadien meteen af met koud water zodat ze hun felgroene kleur behouden. Doe ze in de blender samen met de rest van de ingrediënten en vervolgens… Mixen maar!

Serveer met je lievelingscrackers en een extra blaadje munt.

PS: Als je enkel dit als aperitiefje serveert, is deze portie voldoende voor twee mensen. Serveer je er nog andere dingen bij, zou ik zeggen dat het voor vier mensen nog net kan, maar een dubbele portie maken, kan natuurlijk nooit kwaad.

Fris, gezond en lekker! Hmmmm!

unnamed (26)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.