Quinotto van spinazie en tomaat

Risotto, dat kennen we allemaal. Maar Quinotto, wat is dat? Wel, jullie raden het waarschijnlijk al. Risotto, maar dan met quinoa in plaats van rijst. Zeker eens de moeite waard om het te proberen. Het is wat gezonder en voornamelijk ook lichter dan gewone risotto. Begrijp me niet verkeerd, een heerlijke risotto kan er van tijd tot tijd zeker in, maar een doordeweekse maaltijd kunnen we het niet echt noemen, hé. Ik vind het bijvoorbeeld iets te zwaar en als de portie wat te groot is, krijg ik er gemakkelijk genoeg van. Het recept eens afwisselen met quinoa, probeer het eens.

IMG_3646

Over risotto gesproken, mijn broer kan de beste risotto maken. Ik heb hem nog niet vaak op een ander zo lekker gegeten als dat ik hem bij mijn broer eet. Dat ga ik hem natuurlijk niet zomaar vertellen, dus ssst! Zijn risotto van waterkers met kabeljauwhaasje en tomatencoulis… Hmmm! Misschien als jullie het hem lief vragen, maakt hij hem voor jullie ook wel een keertje, maar voor nu gaan jullie het zelf moeten doen, mét quinoa natuurlijk.

IMG_3643

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g quinoa

300 g verse spinazie

100 g parmezaan

20 kerstomaten

handvol pijnboompitten

sap van 1 citroen

witte wijn

verse bieslook

peper, olijfolie

IMG_3647

Bereiding:

Neem een grote pot en gaar er de quinoa in zoals aangewezen op de verpakking. Ik doe er altijd nog een groentebouillonblokje bij. Breng aan de kook en laat de bouillon intrekken. Verhit ondertussen een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Snijd de kerstomaten in twee en stoof ze aan. Voeg 2/3e van de pijnboompitten toe, rooster de rest en gebruik deze voor de afwerking.

IMG_3645

Versnipper de verse bieslook en voeg deze ook toe. Kruid met peper en zout. Voeg vervolgens een flinke scheut witte wijn toe en laat uitkoken. Wanneer dit gebeurd is, voeg je de spinazie toe. Laat deze volledig slinken. Ondertussen zou de quinoa gaar moeten zijn. Voeg de groentjes toe aan de pot met quinoa en meng. Voeg de parmezaan toe (houd een beetje apart voor de afwerking of rasp hiervoor een beetje extra) en meng totdat deze gesmolten is.

Verdeel de quinoa over twee diepe borden en werk af met wat parmezaan en de rest van de pijnboompitten.

Smakelijk!

IMG_3642

2 gedachtes over “Quinotto van spinazie en tomaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.