Zondag Bakdag: Chocolade-Bananen snack

Degenen die mijn instastories een beetje volgen, weten dat ik aan deze snack wat heb moeten prutsen voor ie goed was. Deze snack is geheel toevallig ontstaan. Toen ik op een dag aan het bloggen was op mijn laptopje, zag ik vanuit mijn ooghoek een wel erg bruine banaan liggen. Aangezien ik een beetje zenuwachtig word van verspilling en er uit restjes altijd leuke dingen vloeien, besloot ik er wat mee te doen. Maar eerst moest ik even nog iets anders maken, iets met chocolade. Eens dat klaar was, had ik nog wat chocolade over. Ik dacht, ik voeg dat alvast bij die banaan die ik ga pletten en dan zie ik wel. Vele ditjes en datjes later, had ik een snack die ok was, maar niet top. Na een tweede poging, kan ik zeggen dat ik hem super lekker vind! Jullie ook?

unnamed (14)

Benodigdheden, voor 12 vierkantjes:

1 overrijpe banaan

60 g pure chocolade + scheutje melk naar keuze

2 el ahornsiroop

80 g pecannoten, geblend tot meel

30 g pecannoten, grof gehakt

70 g havervlokken

1 ei

1 tl (wijnsteen)bakpoeder

Afwerking: 70 g grof gehakte hazelnoten

unnamed (10)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Plet de banaan totdat er geen stukjes meer inzitten. Smelt de chocolade samen met het scheutje melk in de microgolfoven. Roer om de 30 seconden en herhaal dit tot de chocolade volledig gesmolten is. Voeg om te beginnen niet te veel melk toe. Als je er geen smeuïge massa van krijgt, voeg je wat melk toe. Laat de chocolade wat afkoelen.

unnamed (13)

Doe de 80 g pecannoten in de blender en mix totdat het een fijn meel wordt. Voeg toe aan de banaan. Voeg vervolgens de havervlokken toe.

Voeg de ahornsiroop toe aan de chocolade, meng en voeg het geheel toe aan het banaanmengsel. Voeg de grof gehakte pecannoten toe en meng ze eronder. Voeg nu het ei en bakpoeder toe en meng alles totdat het één mooi geheel wordt.

unnamed (11)

Neem een kleine vierkante of rechthoekige ovenschotel of bakblik en leg er een vel bakpapier in. Stort het mengsel in het bakblik en strijk glad. Hak de hazelnoten grof en verdeel deze over het deeg. Druk ze er een beetje in en zet het geheel vervolgens 30-35 minuten in de oven.

Laat afkoelen en snijd in vierkantjes. Je kan deze een drietal dagen bewaren in de koelkast (koud zijn ze nog beter dan op kamertemperatuur), maar je kan ze zeker ook invriezen en gewoon uithalen en laten ontdooien wanneer je ze nodig hebt.

Healthy snacking! Enjoy!

unnamed (86)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.