Bibimbap

Excuseer? Bibimbap? Jawel, je hoort het goed. Bibimbap is een populair Koreaans gerecht en betekent ‘gemixte rijst’. Het is dus eigenlijk een rijstgerecht met verschillende groentjes en eventueel wat vlees onder elkaar gemengd. Klinkt mij alvast als muziek in de oren. Ik hou van ‘bowlfood’. Eén kom, verschillende lekkere en gezonde ingrediënten, een lekker sausje erbij en voilà, hét perfecte avondmaal. Ik werd er alleszins heel erg gelukkig van en de husband ook. Iedereen tevreden!

unnamed (2)

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g wilde rijst

300 g rundsgehakt (+ 1 el sojasaus, 1 el sesamolie, 1 tl bruine suiker)

300 g verse spinazie

klein zakje sojascheuten

2 wortelen (of 1 hele dikke)

2 eieren

paprika-, curry- en gemberpoeder

Sausje: 1 el sojasaus, 1 el sesamolie, 1 el bruine suiker, 1 el water, 1 tl rijstazijn, 1 el geroosterde sesamzaadjes

unnamed (3)

Bereiding:

Het is een beetje heel veel tegelijk kunnen doen ofwel de voorbereide ingrediënten goed kunnen warm houden.

Start met het koken van de rijst. Als dit opstaat, verhit je een grote pan en meng je voor het vlees de sojasaus, sesamolie en bruine suiker samen. Voeg toe aan de pan, gevolgd door het vlees. Kruid met peper en bak volledig aan. Doe in een kom en houd warm in de oven (op lage temperatuur).

Bak nu de wortelen aan met een scheutje olijfolie. Voeg er currypoeder en paprikapoeder aan toe en kruid eveneens met peper. Zet het vuur lager en zet de deksel op de pot zodat de wortelen op het gemakje kunnen garen.

unnamed (1)

Vervolgens rest er enkel nog de sojascheuten aanstoven, de spinazie bakken en het sausje maken. Begin met de sojascheuten. Stoof deze aan in een scheutje olijfolie en voeg een scheutje sojasaus toe en wat paprika-, curry- en gemberpoeder. Tijdens het garen van de sojascheuten meng je alle ingrediënten van de saus onder elkaar. Zet apart. Doe de sojascheuten in een kom als ze gaar zijn en houd samen met het vlees warm in de oven. Bak de spinazie aan met flink wat peper.

Op dit moment zou de rijst ook gaar moeten zijn. Verdeel deze over twee mooie diepe kommen. Start met het bakken van twee spiegeleieren. Tijdens het bakken van de eieren schep je het vlees, de scheuten, de wortelen en de spinazie in de borden. Leg het ei bovenop je eten en giet er als laatste nog wat van de saus over.

Veel ingrediënten, even alles tegelijk doen en dan heerlijk genieten maar.

Om duimen en vingers af te lekken!

Smakelijk!

unnamed

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.