Pannenkoeken van zoete aardappel

Wanneer ‘Libelle Lekker’ je vraagt om mee te doen aan hun bloggerswedstrijd, dan moet je daar natuurlijk geen twee keer over twijfelen maar gewoon volmondig ja zeggen. De eerste opdracht? Mijn favoriet gezond ontbijtje aan jullie tonen. Natuurlijk ben ik verliefd op mijn yoghurt met granola, mijn smoothiebowls, chiapudding en havermoutpap. Maar zo af en toe mag het eens iets meer zijn en dan geniet ik enorm van pannenkoeken (oh ja, en ook van wafels). ‘Maar pannenkoeken zijn toch niet gezond?’ Klopt, maar met wat verborgen groentjes in, zijn ze dat wel.

We kijken er ondertussen al niet meer echt van op wanneer we horen dat in een zoet gerecht groentjes verwerkt zitten. Ik denk aan brownie met courgette, zoete aardappel of zwarte bonen (zoals deze verrukkelijke courgettebrownie). Maar het moet niet enkel de brownie zijn die ondergedompeld wordt in een groentenbad, ook de pannenkoeken moeten eraan geloven. Het is gewoon zo heerlijk om pannenkoeken als ontbijt te eten, maar helaas is dat niet heel erg gezond. Als we er dan voor kunnen zorgen dat de pannenkoeken gezonder worden, dan kunnen we ze wél als ontbijt eten. I-de-aal!

Deze pannenkoeken van zoete aardappel zijn zoet en perfect met kaneel en ahornsiroop. Ze zijn bovendien gluten- en lactosevrij zodat iederéén kan meegenieten.

PSST! Het gaat natuurlijk om een wedstrijd, dus vergeet niet om even op mijn lekker receptje te stemmen. Dit kan vanaf vrijdag 09/06 op de Libelle Lekker wedstrijdpagina!

unnamed (3)))))

Benodigdheden, voor 8 pannenkoekjes:

200 g zoete aardappel, gekookt

200 ml speltmelk of een ander gluten- en lactosevrij alternatief (rijst, kokos,..)

200 g quinoameel

3 el ahornsiroop

1 tl kaneel

Afwerking: aardbeien, bosbessen, ahornsiroop, kaneel

unnamed (18)

Bereiding:

Snijd de zoete aardappel in blokjes, kook deze gaar en laat volledig afkoelen. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan de blender. Voeg de zoete aardappel, eens afgekoeld, ook toe. Mix tot een mooi glad geheel. Het is een vrij dik pannenkoekendeeg, maar dat is nodig om zo’n dikke pannenkoekjes te krijgen.

unnamed (16)

Verhit wat kokosolie in een pan en begin met het bakken van de pannenkoekjes. Ik nam steeds twee eetlepels per pannenkoek. Schep het deeg in de pan en wrijf het dan met de lepel tot een cirkeltje. Als de randjes bruin beginnen te worden, kan je hem omdraaien. Deze pannenkoeken hebben zeker voldoende tijd nodig om te garen. Ze zijn dik en dus duurt het wat langer. Geduld is een schone zaak! Werk het deeg helemaal op, vergeet niet af en toe wat kokosolie extra in de pan te doen en maak een mooie stapel van de pannenkoekjes. Strooi er wat aardbeien en bosbessen over en eventueel nog wat extra kaneel. Giet als laatste een scheutje ahornsiroop over de stapel.

Klaar om te smullen. Smakelijk!

unnamed (17)

Een gedachte over “Pannenkoeken van zoete aardappel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.