Quinoa-sushirolls met scampi

Huh, wat? Quinoa-sushirolls? Ja, excuses, bij gebrek aan een betere benaming is het dit geworden. Is gewoon quinoarolls beter? Of sushirolls met quinoa? Of..? Suggesties zijn altijd welkom! Voel u vrij er eentje achter te laten onder dit artikel.

Bon, los van het feit dat ik het ding een beetje een gekke naam heb gegeven, is dit wel echt een toppertje. Het is een gezond, fris en heerlijk gerechtje. Goedgekeurd door de husband. Al moet die zowat de gemakkelijkste eter op aarde zijn, samen met vaderlief. Gelukkig kan ik erop vertrouwen dat hij het altijd zal zeggen als het niet te eten is. Boekweit is bijvoorbeeld pure horror voor hem. Dat mag alleen op tafel komen als hij niet aanwezig is. Boekweit en warme appel. Oh, en pannenkoeken en macaroni met kaassaus. Daar zet hij zijn absolute veto voor in. Gelukkig is het nu toevallig zo dat de husband regelmatig tot vaak niet thuis is en dan dans ik met mijn boekweitpannenkoek op tafel. Een huwelijk, het is geven en nemen.

unnamed (6)

Benodigdheden, voor 2 personen:

Voor de rollen:

4 norivellen

100 g quinoa (ik nam 50 g witte en 50 g rode)

handvol verse rode kool in slierten gesneden

2 wortels in lange, dunne stukjes gesneden

16 scampi’s + curry-, paprika-, gemberpoeder

6 radijzen

1 stengel lente-ui

bakje tuinkers

peper, zout

Voor de dressings (ik maakte er twee):

dressing 1: 4 el sojasaus, 2 el limoensap, 1 el rijstsiroop, 1 el sesamolie, 3 cm verse gember (geraspt)

dressing 2: sap van 2 limoenen, 1 el tahin, 2 el sojasaus, 2 el olijfolie, 2 tl rijstsiroop

unnamed (7)

Bereiding:

Kook de quinoa gaar zoals aangewezen op de verpakking (1 deel quinoa + 2 delen water + eventueel bouillonblokje). Laat volledig afkoelen.

Ontdooi de scampi’s. Pel ze en verwijder het darmkanaal. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en doe er 1 el paprikapoeder, 1 el gemberpoeder en 1 tl currypoeder bij. Laat heet worden en voeg dan de scampi’s toe. Kruid met peper en bak tot ze gaar zijn. Leg ze op een bord en laat volledig afkoelen. Snijd ze nadien in kleine stukjes.

Snijd nu de radijzen en de lente-ui in schijfjes en de wortels en rode kool in slierten.

Neem je rolmatje dat je gebruikt voor bij de sushi, al moet het misschien ook zonder lukken, maar dan gaan ze minder strak zijn. Leg een norivel op het matje. Leg dwars in het midden een reep quinoa. Doe daarop flink wat scampi en vervolgens rode kool, radijzen, wortel, lente-ui en tuinkers. Rol goed strak op en snijd in twee.

Herhaal dit proces vier keer en geef elke persoon vier delen (dus twee volledige rollen).

Voor de dressings meng je telkens al de aangegeven ingrediënten met elkaar. Doe ze in kommetjes en serveer bij de quinoa-sushirolls.

Gezond en lekker!

unnamed (8)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.