As Tested by Ginger: Roll’ Eat

Ik ben iemand die vele kleine beetjes eet doorheen de dag. Ik probeer grote maaltijden te vermijden, waardoor ik dus regelmatig hongertjes krijg. Rijstkoeken om tien uur, fruitjes om vier uur, voor het eten wat rauwe groentjes en ’s avonds na het avondeten lust ik ook vaak nog wel iets. Een snackend mens dus. Maar met al die snacks kan je dus best wel wat papier/plastiek verspillen. Rijstkoeken in aluminiumfolie, fruit in plasticfolie of een plastic bakje, verpakkingen van granenrepen, koekjes,… Noem maar op!

unnamed (2)

Roll’ Eat probeert dit probleem aan te pakken. Zij bieden herbruikbare alternatieven voor plastic verpakkingen aan, dit om een gezonde en duurzame levensstijl te promoten. Een levensstijl met minder afval.

Woorden die ik graag hoor en iets waar ik zelf zeker meer aandacht aan zou moeten besteden. Zo denk ik aan de duizend en één plastic zakjes waar ik mijn fruit en groenten in de winkel in doe. Of de koekjes die ik speciaal koop omdat ze allemaal apart verpakt zijn en dat gewoon gemakkelijk is. Of het zilverpapier waar ik mijn boterhammen mee verpak en de plasticfolie die ik gebruik om producten in de koelkast vers te houden. Zo zijn er veel dingen die we onbewust doen, maar waar we wat bewuster mee zouden moeten omgaan. De volgende generatie ook een kans geven, weet je wel.

unnamed

Daarom was ik verrast met een leuk initiatief als Roll’ Eat. Een super tof concept. Je hebt drie basisproducten met duizend en één verschillende kleurtjes en prints. Je hebt de Boc’n’Roll waar je je broodje of boterhammen kan indraaien, de Snack’n’Go om je leuke snacks in te verstoppen en de Eat’n’Out om een volledige picknick in mee te dragen.

Aangezien ik een snacker ben, ging ik voor de Snack’n’Go en daar heb ik géén spijt van, geloof me. Het is super handig om je snacks in mee te nemen en omdat ie zo mooi is maak je er je collega’s nog mee jaloers ook. Een handige en ecologische kitchentool!

unnamed (1)

Ik ben fan. Dat staat vast. Jullie ook? Bekijk de site even om te zien welke leuke motiefjes ze allemaal hebben. Voor je het weet ligt de Snack’n’Go (of één van de andere goodies) bij jou op de mat en draag je je steentje bij aan een meer duurzaam bestaan.

unnamed (9)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.