Courgettenoedels met gerookte forel en hummus van rode biet

Ik hoor jullie al komen: ‘Is ze weer daar met haar courgettenoedels?’. Zucht, ik weet het, maar ik ben er zo verslaafd aan. Ze lijken gewoon bij alles te passen en zijn een perfecte basis voor een gezond en lekker gerechtje. Je kan ze aanstoven met veel verschillende kruiden of rauw eten met een lekkere dressing. Ze koken heb ik nog nooit gedaan, maar dat lijkt me een beetje smakeloos. Ze zijn ook lekker om nog andere groenten bij te spiraliseren, die je dan mee als basis kan gebruiken. Wortel en zoete aardappel kunnen er perfect gestoofd of rauw bij, komkommer kan er ook goed rauw bij en bietjes ook. Gewoon alles door de spiraalsnijder draaien en hop, een prachtig en lekker resultaat. Ik ben er dol op. Nog dingen waar ik dol op ben? Veel, heel veel, maar laten we het vandaag bij vette vis houden. Mmmm, vette vis. Bij dit gerecht gebruikte ik forel omdat dat ook erg goed bij de rode bietenhummus past. Probeer het zelf maar eens..

unnamed (4)

Benodigdheden, voor 1 persoon:

1/2 gele courgette

1/2 groene courgette

handvol amandelen

100-125 g gerookte forel (1 pakje)

sesamzaadjes

1 blik kikkererwten (ik nam een blik van 265 g uitgelekt gewicht, dat is een beetje veel, maar dan kan je de dag erna je crackers nog eens lekker in de overgebleven hummus steken)

1 gekookte rode biet

1 el tahin

1 citroen

rijstazijn

peper, zout, paprikapoeder, currypoeder, kurkuma, gemberpoeder

unnamed (5)

Bereiding:

We beginnen met het maken van de hummus en geroosterde kikkererwten. Doe de kikkererwten samen met het sap dat in het blik zit in de blender. Houd een handje kikkererwten apart, deze gaan we roosteren om nadien bij de salade te doen. Doe deze kikkererwten in een kommetje en voeg een scheutje olijfolie toe en een snufje peper, zout, paprikapoeder, currypoeder, gemberpoeder en 1/2 tl kurkuma toe. Meng, leg op een bakplaat en zet ongeveer 20-25 minuten in de oven, schud er in de helft even mee zodat ze overal mooi bruin kunnen bakken.

unnamed (2)

Terwijl dit in de oven staat, maken we de hummus. Voeg aan de kikkererwten in de blender de tahin toe, samen met het sap van 1/2 citroen, een scheutje rijstazijn, peper, zout en een snufje currypoeder. Snijd  de rode biet in kleine blokjes en voeg deze als laatste ook nog toe. Blend tot er een mooie paarse massa ontstaat. Zet in de koelkast tot alles klaar is.

Spiraliseer de courgettes (mooie kleurtjes dat geel en groen) en doe deze in je bord. Giet er het sap van de andere helft van de citroen bij en een scheutje rijstazijn. Meng en kruid de noedels met peper, zout en wat paprikapoeder. Snijd de gerookte forel in de lengte in een aantal stukken en dresseer over de noedels. Voeg de amandelen toe en de geroosterde kikkererwten die ondertussen klaar zouden moeten zijn. Voeg een flinke kwak van de hummus toe aan de salade en werk royaal af met sesamzaadjes.

unnamed (3)

Fris, gezond, voedzaam en gewoon echt heel lekker.

TIP: Lust je écht geen rode biet. Laat deze er dan uit, dan krijg je een gewone basis hummus. Je kan er dan eventueel nog een teentje look aan toevoegen.

Veel kookplezier en laat het smaken!

unnamed (9)

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.