Zondag Bakdag: Haver-kokoskoekjes

Kokos. Er zijn voor- en er zijn tegenstanders. Ik heb al menig mensen horen zeggen dat ze het niet lekker vinden. Meestal gebeurt dat zo: ‘Ik lust echt geen kokos, Bounty’s blijven bij mij altijd liggen in de Celebrationsdoos’. Dan zeg ik: ‘Ja, bij mij ook hoor, maar je kan er zoveel andere leuke dingen mee doen!’. Vegan chocolade maken, kokosboter mee maken, gezonde homemade bounty’s maken en,…. Koekjes! Heerlijke kokoskoekjes, met haver. Van mij mag iets altijd een vleugje kokossmaak hebben, zolang het niet té overheersend is. Plus, wie houdt er nu niet van koekjes bakken/eten? Ik ben er alvast verslaafd aan! Aan zowel bakken als eten 😉 Ook deze hebben er snel aan moeten geloven!

unnamed (6)))

Benodigdheden, voor ongeveer 12 koekjes:

150 g havervlokken

50 g speltvlokken (je kan ook gewoon extra havervlokken nemen als je geen spelt hebt)

100 g geraspte kokos

60 g rijstsiroop (of honing)

75 g boter

1 ei

snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Weeg de ingrediënten af en meng de speltvlokken met de havervlokken, de kokosrasp en het zout. Laat de boter smelten op het vuur en zet apart zodat het wat kan afkoelen (moet niet fel afkoelen, gewoon paar minuten apart zetten). Klop het ei los en voeg er de rijstsiroop aan toe. Meng totdat het een mooi geheel vormt en voeg het vervolgens toe aan de droge ingrediënten. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Meng heel goed zodat de droge ingrediënten helemaal nat zijn.

unnamed (28)

Bedek een bakplaat met bakpapier en maak koekjes met je handen. Het deeg kan wat kruimelig zijn, dus knijp er stevige bolletjes van in je handen die je dan wat plat drukt en op de plaat legt. Maak ongeveer 12 koekjes en zet ze vervolgens in de oven voor 12 minuten. Ze moeten goudbruin zijn. Als dit nog niet het geval is, zet ze dan een paar minuten bij. Niet te veel ineens, want voor je het weet zijn ze aangebrand.

TIP: Je kan er altijd nog wat gesmolten chocolade over druppelen of de onderkant in gesmolten chocolade dippen en dan hard laten worden in de koelkast. Je kan aan het deeg ook gerust wat chocoladedruppels of rozijnen, cranberries, incabessen, noten,… toevoegen. Laat je maar eens gaan!

Heerlijk! Veel bakplezier!

unnamed (27)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.