Zondag Bakdag: Pasen met Dr. Oetker

Pasen, het is zo één van die feestdagen die niet door iedereen gevierd wordt of toch niet op die manier als we bijvoorbeeld met kerstmis doen. Dan gaan we helemaal los met versieringen, cadeaus, etentjes,… Bij Pasen houden we het wat rustiger. Er worden wat paaseitjes her en der verstopt, er zal al eens een brunch op de planning staan of wat taart en koffie in de namiddag bij de oma en sommigen onder ons zetten ook een paasboom en/of wat andere versieringen. Ikzelf heb ergens een ei staan en een gele kaars in de vorm van een paashaas. Uitgebreider dan dat wordt het niet.

Wat ik wél graag hoor is het hele brunch/gebak concept. Gezellig samen tafelen met een uitgebreid ontbijtje, een heerlijk gebakje, de geur van koffie of lekkere thee,… Mmmm! Weinig dingen die zo gezellig zijn. Met een brunch kan je natuurlijk veel kanten op, maar wat er niet aan kan ontbreken is een lekker zoet toetje, het liefst nog paashaas-getint ditmaal.

unnamed (4)

Paashaas-getinte gebakjes?! Als dat al een woord is, wat is dat dan? Wel, wat doe je als je een vraag hebt? Je vraagt het aan de dokter. Aan Dr. Oetker nog wel. Hij weet altijd raad. Om mij een handje te helpen, kreeg ik een ‘Dr. Oetker Paas(pret)pakket’ opgestuurd. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dingen waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden, zaten erin. Denk: gele, blauwe, roze, rode suikerkorrels, suikerhartjes, chocolade om mee te schrijven, kleurstof, glazuur. Van alles en nog wat om mee te versieren dus én een pakketje waarmee ik cakejes kon bakken. Cupcakes maken en versieren it is!

Nu, voordat jullie naar de foto kijken en denken: oei, dat is gene topper?! Laat me jullie voor zijn. Het was de aller eerste keer ooit dat ik cupcakes versierde en wat blijkt? Ik ben er géén held in. Mijn hele keuken hing vol roze suiker en glazuur, zelfs tot in mijn haar. Het resultaat is dus niet prachtig, maar kan wel een leuke inspiratie zijn voor degenen die nog niet weten wat te maken. Als jullie de uitvoering beter kunnen dan mij, proficiat! Jullie mogen me altijd tips geven (jeweetwel, voor als er ooit kindjes van komen en ik leuke gebakjes moet meegeven naar school, je kan niet de foodblogger-mama zijn en dan lelijke dingen meegeven, toch?).

unnamed (3)

De echtgenoot had er een paar mee naar zijn werk genomen zonder dat even af te toetsen. Ahum, ik heb gevraagd of hij niet kon zeggen dat zijn klein nichtje ze gemaakt had. Dat was wat geloofwaardiger.

Bon, oefening baart kunst, toch?? Genoeg gezeurd over de ‘As failed by Ginger’ en meer over wat ik met het paaspakket gedaan heb. Ik maakte er paashaasjes mee, (dikke) kuikentjes en vogelnestjes.

1.Paashaasjes

Bak kleine vanillemuffins, smeer er wit glazuur over (eens ze afgekoeld zijn). Snijd oortjes uit een suikerfondant die je wat platgerold hebt en druk de oortjes in het glazuur. Doe een klein tikje glazuur op de oortjes zodat de roze suiker eraan blijft plakken. Maak oogjes, een neus en wat snorharen. Ik probeerde de snorharen zowel met een chocoladestift als met sprinkles.

2. Uit de kluiten gewassen kuikentjes

Ok, deze zien er niet uit. Ze zijn te dik en er is iets met de snavel, maar je snapt het opzet toch? Wat wit glazuur op een vanillecakeje smeren, deppen in gele suiker en dan twee oogjes en een snaveltje maken.

unnamed

3. Vogelnestjes

Ok, deze vallen nog mee, toch? Ik vond ze het beste geslaagd van de drie. Ik bakte (glutenvrije) chocoladecakejes en liet deze afkoelen. Ik haalde met een theelepel een stukje van het midden eruit. Dan smolt ik 100 g chocolade met een scheutje melk en smeerde ik dit op de bovenste randen van de cupcake. Daar deed ik wat (witte en zwarte) chocolade korreltjes op en als laatste legde ik drie snoepeitjes in het kuiltje dat ik gemaakt had. Het idee is goed, toch?

Bij deze dus wat paasinspiratie. Hopelijk verloopt het bij jullie een beetje vlotter. Feit is dat je met Dr. Oetker alles in huis kan halen wat je nodig hebt!

Veel versierplezier!

unnamed (1)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.