As read by Ginger: Smoothies – Biotona

Sta me toe jullie vandaag wat meer te vertellen over dit heerlijke kookboek waarin een gezonde levensstijl gestimuleerd wordt aan de hand van duizend en één onweerstaanbare recepten voor smoothies & sapjes, aangevuld met een hele berg superfoods.

Wat is Biotona?

Biotona is een onderdeel van het overkoepelende bedrijf Key Pharm waar er natuurlijke en kwalitatief hoogstaande gezondheids- en verzorgingsproducten ontwikkeld worden. Hierbij staat duurzaamheid centraal. Een minimale belasting voor het milieu is voor hen belangrijk. Biotona heeft verschillende producten in de aanbieding. Het gaat voornamelijk om supersappen en concentraten en om ‘raw & organic superfoods’, maar ze hebben ook crackers, zeewier en verschillende soorten thee. Het populaire matcha kan je bij hen ook vinden.

Laat het nu zo zijn dat zij recent een prachtig ‘Smoothie & Juices’ boek ontwikkeld hebben, waarin heel erg veel recepten (80 om precies te zijn) staan die je op weg helpen naar die gezondere levensstijl die je altijd gewild hebt. Gezond, maar zonder in te boeten aan smaak. In de smoothies worden vaak superfoods gebruikt die je energie en je algemeen gevoel een boost geven. In de intro van het boek krijg je meer info over waarom smoothies en sapjes gezond voor je zijn, wat nu precies gezond leven is en wat die superfoods nu eigenlijk zijn. Vervolgens krijg je alle receptjes, inclusief mooie foto’s, te zien die je meteen doen grijpen naar je blender. Voor de sapjes heb je wel een juicer nodig, hier ben ik niet van in het bezit, dus deze receptjes heb ik niet kunnen testen.

De recepten zijn onderverdeeld in verschillende aspecten van een gezond leven. Het gaat van anti-aging en detox naar sport en metabolisme tot ontbijt en lunch en zelfs wat leuke recepten voor de kindjes. Aan smoothie-inspiratie geen gebrek dankzij dit boek.

Natuurlijk test ik altijd één of meerdere recepten vooraleer ik mijn mening geef over een kookboek, dus ik maakte meteen twee ‘testsmoothies’.

1.Anti-aging smoothie: Beauty 3

unnamed (2)

Ziet hij er niet heerlijk groen uit? Ik vind het altijd moeilijk om lekkere groene smoothies te maken, maar deze vond ik echt goed. Ik ben dan ook wel fan van ananas (verse, niet uit blik!). Wat gaat er allemaal in? Ananas, postelein, ijsblokjes, pompoenpitten, chiazaad en hennepzaad. En last but not least: Kale Powder of boerenkoolpoeder. Hiervan had ik een zakje mee gekregen en ik vond dat dik oké. Het is een lekkere smoothie waarbij de ananas doorsmaakt en een frisse maar toch zoete toets aan de smoothie geeft.

2. Breakfast & Lunch: Breakfast & Easy

unnamed

Een roze fluffy smoothie. Ik topte hem met wat gepofte quinoa, zaadjes en kokospoeder. Deze smoothie is iets dikker door de quinoa die erin gedaan wordt. Wat zit er nog zoal in de smoothie? Frambozen (mmmm!), kokosmelk, agavesiroop, gekookte quinoa en een lepeltje van het ‘Skin Food’-poeder, hierin zijn 35 superfoods verwerkt. Goji, ananas, granaatappel, braambes, maqui, açai, rozenbottel, kurkuma, rode biet,… en zo verder. Een gigantische boost voor je lichaam dus!

Wat kan je verwachten van dit boek? Verschillende, gevarieerde en gezonde recepten voor smoothies en sapjes. Allemaal erg goed voor je lichaam en geest!

Wat heb je nodig? Een blender, een juicer en enkele van de superfoods van Biotona.

Ik vind het alvast een aanrader voor iedereen die er graag een gezonde levensstijl op na houdt!

Veel slurp- en drinkplezier!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.