Linzenburger met rucola en geitenkaas

Zoals jullie ondertussen wel zullen weten, ben ik altijd op zoek naar lekkere recepten voor burgers. Het kan niet gek genoeg zijn of deze foodblogger wilt het geprobeerd hebben. Als iemand nog leuke ideetjes heeft, shoot! Ondertussen probeerde ik het eens met deze linzenburger. Een tijdje geleden deed ik al eens een poging, maar echt geslaagd was hij toen niet. Deze keer haalde ik het groot geschut boven (kruiden!) en lukte het wel. Lekker, dat is ie!

unnamed (8)

Benodigdheden, voor 2 personen:

Voor de burgers:

1 blikje linzen (190g, uitgelekt 130g)

handvol rucola

1 ei

1/2 rode peper

1/2 tl kurkuma

1/4 tl komijn

1/4 tl currypoeder

enkele stengels verse peterselie

peper, zout

(glutenvrij) paneermeel

Voor de dressing:

1 potje (lactosevrije) yoghurt

sap van 1/2 citroen

1/4 tl kurkuma

1/4 tl curry

peper

Voor de afwerking:

Hamburgerbroodje naar keuze (ik nam een speltpistolet)

2 schelletjes (lactosevrije) geitenkaas (de lactosevrije vind je in de Origino of de Bioplanet)

gemengde sla

enkele schijfjes komkommer

unnamed (10)

Bereiding:

Meng voor de burgers alle ingrediënten onder elkaar. Zorg ervoor dat je eerst de rucola en peterselie versnippert en de rode peper fijn snijdt. Neem de pureestamper en duw een paar keer goed in het mengsel zodat de linzen wat kapot breken. Voeg wat paneermeel toe (enkele eetlepels) en meng. Voeg paneermeel toe totdat het mengsel stevig genoeg is om burgers van te vormen. Zet er af en toe de pureestamper nog eens in als je dit nodig vindt. Dit zorgt ervoor dat alles een mooier geheel vormt. Vorm twee grote burgers en leg apart. Ik kon met het mengsel twee dikke, grote burgers vormen en één of twee kleintjes extra nog. Lekker om de dag erna als hapje te eten!

Maak nu de dressing door alle ingrediënten te mengen. Kruid goed met peper. Zet in de koelkast totdat je eten klaar is.

Verhit een flinke klont boter in een pan op het vuur en bak de burgers aan. Korst ze aan op hoog vuur en laat ze verder garen op middellaag vuur zodat ze volledig warm kunnen worden zonder te verbranden.

Tijdens het bakken van de burgers, snijd je je broodjes in twee en leg je beide kanten met de binnenkant naar boven onder de grill zodat ze lekker krokant kunnen worden. Leg op beide bovenkanten één schel geitenkaas zodat deze alvast kan smelten.

Wanneer de burgers klaar zijn, neem je de twee bodems van de broodjes uit de oven en doe je er een flinke eetlepel dressing op. Daarop leg je de gemengde sla en enkele schijfjes komkommer. Leg daarop de burger en werk af met nog wat dressing. Zet de hoedjes waar de geitenkaas ondertussen op gesmolten is er bovenop en het enige dat je dan nog rest te doen is je tanden er eens flink inzetten.

TIP: Heerlijk met een lekker fris pintje! (zoals deze van Goose Island)

Laat het smaken!

unnamed (23)

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.