Zondag Bakdag: Honingcake met room en rode vruchten

Klinkt dat nu niet verrukkelijk? Ik vind alvast van wel en zo ziet het er ook uit én smaakt het ook. Een topper van formaat, deze cake. De echtgenoot en ik hebben ons er tegoed aan gedaan op een gezellige zondagnamiddag. Zo eentje waar je geen verplichtingen hebt en je gewoon de hele dag thuis kan zijn. In het zonnetje zitten, taartje met koffie nuttigen, eventueel een filmpje opzetten of een boek lezen,.. Dat zijn mijn favoriete dagen. Mijn man & ik op een dag zonder verplichtingen. De hemel op aarde.

Als daar dan ook nog eens een lekker toetje bij komt kijken, dan kan mijn geluk al helemaal niet meer op. Willen jullie ook een beetje van dit geluk proeven? Duik dan maar snel de keuken in!

unnamed (13)

Benodigdheden:

6 eieren

210 g suiker

80 g honing of rijstsiroop

200 g (glutenvrije) bloem

1 tl (wijnsteen)bakpoeder

2 el warm water

1 zakje vanillesuiker

flinke snuf zout

Afwerking: 200 ml (lactosevrije) slagroom, twee maal een grote handvol rode vruchtenmengeling (diepvries), 3 el gewone suiker, 1 zakje vanillesuiker, eventueel wat amandelschilfers

unnamed (12)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170°C.

Meng het water en de honing (of rijstsiroop) goed. Kluts in een aparte kom de eieren los. Voeg er de suiker aan toe en klop op tot een schuimig geheel (doe dit eventueel met de keukenmachine als je deze hebt, anders moet je gewoon goed en snel kloppen met de garde). Voeg vervolgens het honing/watermengsel toe aan het geheel en meng een klein minuutje. Zeef de bloem boven de kom en meng deze onder het mengsel. Voeg het bakpoeder toe.

unnamed (10)

Stort het beslag in een cakevorm en zet ongeveer 40 minuten in de oven. Dit kan minder lang of langer afhankelijk van hoe groot je taartvorm is. Als je taart laag en breed is, moet hij minder lang (prik er na een half uurtje even in). Als je cake hoog en smaller is, kan het zijn dat hij wat langer moet instaan. Prik er altijd voor de zekerheid even in, als er geen deeg meer aan je prikker kleeft, is hij goed.

unnamed (14)

Doe de rode vruchtenmengeling in een pot op het vuur en voeg 3 el suiker toe. Laat pruttelen en wat indikken en haal van het vuur wanneer het er uitziet als een smakelijke compote. Laat volledig afkoelen in de koelkast. Klop de slagroom lekker stijf met 1 zakje vanillesuiker en zet ook in de koelkast.

unnamed (4))

Wanneer de cake volledig afgekoeld is, snijd je er een stukje af. Hier schep je dan een flinke lepel van de rode vruchten over en een dikke klats slagroom. Werk eventueel af met wat (geroosterde) amandelschilfers.

Gewoon goddelijk, enjoy!

TIP: Dit kan ook perfect als dessertje fungeren tijdens een heerlijk diner. Maak er gewoon een kleinere portie van. Je gasten gaan content zijn!

unnamed (11)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.