Mijn pop-up restaurant: Madam P

Sommigen onder jullie weten dit al en anderen niet. Ik maak, gedurende heel 2017, deel uit van het bloggersteam van Solo. We zijn met zes toffe bloggers die uitdaging aangegaan. Heel spannend allemaal, maar ook meer dan leuk! Zo mochten we allemaal bij één van de pop-up restaurants gaan eten. Ik ging voor Madam P  van Laure en Charlotte in Antwerpen. Zelf kook ik regelmatig vegetarisch, om ecologische redenen, maar dat betekent niet dat ik geen vleesliefhebber ben. Af en toe kan een goed stuk vlees mij zo ongelooflijk smaken. Net omdat ik het niet dagelijks eet, smaakt het mij des te meer wanneer ik dat wel doe. Als ik dan de mogelijkheid heb om bij een restaurant te gaan eten waar ze uitsluitend varken serveren? Ja, daar moet ik geen twee keer over nadenken. Op restaurant eten we voornamelijk runds, lams, kalfs,.. maar varken, dat staat wat minder op de kaart. Daar willen deze twee toffe dames dus verandering in brengen. Ik was alvast enorm nieuwsgierig.

Bij het binnenkomen werden we meteen vriendelijk onthaald en een eerst dikke plus voor de koukleum in mij: het was er lekker warm! (Godzijdank!). Er staat een grote koelkast waar wat vlees inhangt, er hangen wat worsten aan het plafond en er hangt/staat veel groen. Het leukste aan het interieur? DIT:

unnamed-32

Dit toestel zorgt meteen voor een leuke sfeer en het geeft bakken karakter aan de zaal. Het leukste eraan is dat het niet enkel als decoratie dienst doet, maar het wordt ook gebruikt om het aperitiefhapje te serveren. Je krijgt bij je aperitief een bordje met enkele plakjes pancetta die dus live voor je neus versneden wordt. Ik ben fan!

Vervolgens gingen we over naar het voorgerecht. Ikzelf nam de charcuterieschotel en de echtgenoot de lijnzaadtoast met varkensgehakt. Allebei meer dan verrukkelijk. De rillette en de paté op de charcuterieschotel waren écht heel lekker!

unnamed-30unnamed-33

Bij het hoofdgerecht kon je kiezen tussen varkenswangetjes in Rödenbachsaus of bascote met pickelsaus. Om te verduidelijken waar welk stuk zich bevindt in het varken, hangt er aan de muur een groot varken met alle stukken op aangeduid. Zo weet je meteen welk vlees je in de kuip hebt. We gingen voluit voor de varkenswangetjes met homemade frietjes en ja, zachter dan de wangetjes die wij gekregen hebben, ga je ze niet kunnen krijgen. Verrukkelijk. Het enige minpuntje? Mijn witloofsalade had niet super veel smaak. Er had van mij een ietwat zure dressing op gemogen. De spitskoolsalade met spek van de echtgenoot daarentegen was heel lekker!

unnamed-31

Dan zijn we al bij het dessert gekomen. Een schotel met verschillende dessertjes op. Voor mij persoonlijk iets te zwaar na varkenswangetjes met frietjes en mayo, maar over het algemeen wél lekker. Enkel de rijstpap kon iets beter. Verder was alles tiptop.

unnamed-34

Zo, muggenziften, daar doen wij niet aan. Dat laat ik over aan de jury ;-). De echtgenoot en ik waren tevreden klanten. Als deze twee sympathieke dames zo verder blijven doen, gaan ze zeker nog ver geraken (al kan ik over de rest niet oordelen, natuurlijk).

unnamed-29

 

3 gedachtes over “Mijn pop-up restaurant: Madam P

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.