Ananas-smoothie

Dat rolt niet gemakkelijk over de tong, hé? Ananassmoothie.. Gelukkig rolt het wél letterlijk gemakkelijk over de tong. Een frisse, smoothie die je in no-time op hebt en waarvan je spijt hebt dat je niet wat meer gemaakt hebt. Voor ananas moet je wel zijn. Om één of andere reden ken ik best veel mensen die geen ananas lusten. Myself not included! Toegegeven, uit blik is het geen topper en het wordt te pas en te onpas op gekke dingen gegooid. Zoals op pizza (zucht). Sorry aan alle pizza Hawaï lovers, maar God, wat vind ik dat vreselijk! Ananas op pizza, wie heeft het verzonnen. Natuurlijk moeten jullie je van mij niets aantrekken en kan je gerust die pizza (b)a(h)nanas helemaal zelf opsmikkelen. Met mij moet je alvast niet delen ;-).

Maar genoeg over mijn pizza Hawaï verontwaardiging. Terug naar de smoothie. Ik eet dus wel graag ananas puur, in mijn yoghurt, in een fruitsalade,… EN in mijn smoothie!

unnamed-2

Benodigdheden, voor 1-2 personen:

200 g ananas

250 ml rijstmelk (of melk naar keuze)

1 el lijnzaad

sap van 1 limoen

1 el havervlokken

1 el rijstsiroop

unnamed-3

Bereiding:

Dat moet ik denk ik niet uitleggen, hé? De ananas in stukjes snijden en vervolgens alles de blender in en mixen maar!

Werk af met wat granola, vers fruit, chiazaad,… Naar keuze!

TIP: Als je dit als ontbijt eet, zou ik deze portie aanraden voor 1 persoon. Als je dit als snack tussendoor wilt, is dit zeker voldoende voor 2-3 personen.

Smakelijk!

unnamed-4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.