Homemade glutenvrije tortilla’s

Wel hallo, daar. Zin in een kookprojectje? Ga dan eens voor deze tortilla’s. Ze zijn lekker, glutenvrij en plezant om te maken. Het lijkt een uitdaging, maar stiekem is het redelijk gemakkelijk om klaar te maken. En is het gewoon ook niet leuk om te kunnen uitpakken met je zelfgemaakte tortillavellen in plaats van die uit een pakje?

Begrijp me niet verkeerd, die uit een pakje zijn lekker en ze zijn gemakkelijk. Dus als het snel moet gaan, moet je best niet hieraan beginnen, maar ze zijn wel heel leuk om in het weekend eens uit te proberen. Ik heb me er alvast best mee geamuseerd!

unnamed-3

Benodigdheden, voor ongeveer 6 kleine en 4 grote vellen (2pers):

150 g rijstbloem of glutenvrije bloem

240 ml water

1/4 tl zout

unnamed-5

Bereiding:

Breng het water aan de kook in een sauspan op het vuur. Voeg het zout toe en meng. Voeg de gezeefde bloem toe aan het water, meng en haal snel van het vuur. Het vormt nu een soort kruimelig, plakkerig deeg. Dek de pan af en laat tien minuten rusten.

Doe daarna een dun laagje olijfolie op de handen en vorm van het deeg 4-6 balletjes, afhankelijk van hoe groot je de vellen wilt maken. Neem vervolgens twee vellen bakpapier en rol met een deegrol de balletjes uit tot fijne, dunne vellen.

unnamed-4

Verhit een braadpan op het vuur en zorg dat deze heel heet is. De vellen moeten zonder vetstof gebakken worden. Leg een vel in de pan en bak enkele minuten aan de ene en enkele minuten aan de andere kant (ongeveer 4-4). De vellen branden niet snel aan en plakken ook niet aan de pan. Doe hetzelfde met alle vellen en je bent klaar om ze te vullen met een vulling naar keuze.

unnamed-2

Wij gingen voor gekruid gehakt met groentjes en een yoghurtsausje. Andere tips? Scampi’s met rauwe groentjes en tartaar, kip met wokgroentjes, vleesvervanger met groentjes,…

Veel kookplezier en laat het smaken!

unnamed-7

 

Een gedachte over “Homemade glutenvrije tortilla’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s