Aperitief: Broccolitapenade

Het aperitief-moment… Hét moment van de week (of dag?) dat je al je zorgen vaarwel zegt, even adem haalt en geniet van het leven. Gewoon, genieten. Klinkt heerlijk, toch? Vind ik alvast wel. Bij mij hoort daar steevast een glaasje bubbels bij én uiteraard ook een lekker hapje. Op dagen dat ik weinig tijd heb (vaak dus), trek ik een zak chips open (zout met ribbels, mmm), maar af en toe steek ik tijd in het aperitief-moment om er extra van te kunnen genieten en ditmaal pak ik uit met deze broccoli-tapenade.

unnamed-1

Spoiler: Als je geen broccoli lust, ga je dit ook niet lusten. Voor al de broccoli-aanhangers (me me me!), geniet ervan.

Benodigdheden:

1 broccoli

1 potje (lactosevrije) natuuryoghurt (of meer afhankelijk van hoe groot je broccoli is)

handje pijnboompitten

peper, zout

unnamed

Bereiding:

Snijd de broccoli in roosjes en de roosjes in twee zodat het schijfjes worden. Doe ze in een kom en voeg een scheutje olijfolie en peper en zout toe. Meng en leg ze op een, met bakpapier bekleedde, bakplaat. Zet 20 min in een oven van 180°C. Draai de roosjes om in de helft. Prik op het einde even in de roosjes, als ze nog te hard zijn, laat je ze nog wat extra minuten in de oven. Haal ze uit de oven als ze gaar zijn en laat een beetje afkoelen.

unnamed-2

Doe ze vervolgens in de blender met de yoghurt, een handje pijnboompitten en peper en zout. En nu blenden maar! Als het wat te droog is, voeg je extra yoghurt toe. Het is moeilijk in te schatten hoe groot jullie broccoli’s gaan zijn. Dus blijf maar yoghurt toevoegen tot je een mooie gladde tapenade krijgt. Broccoli is vrij sterk en uitgesproken van smaak, dus de yoghurt gaat niet snel de bovenhand krijgen.

Haal de soepstengels, crackers, beschuiten,… maar boven en dip dip dippen maar!

unnamed-3

TIP: Ook lekker als lunch bij je crackers of boterhammen. Eventueel met wat parmaham en zongedroogde tomaten of geitenkaas, feta,… Of doe een dikke kwak ervan bij je salade. Opties te over.

Smakelijk!

unnamed-4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.